Πηγή έμπνευσης μέχρι και στη Ρόδο ο Φοίνικας!

Η αγάπη του για το άθλημα του βόλεϊ και την συριανή ομάδα οδήγησε το Νίκο Πότσου στην ίδρυση σωματείου με το όνομα Φοίνικας στη Ρόδο!

Τα κατορθώματα του Φοίνικα Σύρου εδώ και περίπου μία δεκαετία στο ελληνικό βόλεϊ τον έχουν κάνει γνωστό από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και την Ευρώπη.

Όλοι μιλούν για την ομάδα από ένα νησί που μπήκε στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ και διατηρείται εκεί, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση της Σύρου.

Αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά στους περισσότερους, ωστόσο τo ότι θα έφτανε ο Φοίνικας Σύρου να αποτελεί αντικείμενο λατρείας και πηγή έμπνευσης σε άλλα μέρη της χώρας είναι κάτι που πολλοί δεν το περίμεναν…

Και εγένετο ΑΕΣΠ Φοίνικας στη Ρόδο!

Το Cyclades24 πληροφορήθηκε και σας παρουσιάζει μία ιδιαίτερη ιστορία όπου ο Φοίνικας αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την δημιουργία ενός νέου σωματείου βόλεϊ στη Ρόδο!

Ο λόγος για τον Αθλητικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο Πετοσφαίρισης Φοίνικας, έναν σύλλογο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από τον Νίκο Πότσου και μία παρέα ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα, με τον πρώτο όμως να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον Φοίνικα Σύρου.

Επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Πότσου, ο οποίος μας μίλησε για το πως προέκυψε η αγάπη για τον Φοίνικα και η δημιουργία ομάδας με το ίδιο όνομα:

«Από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα του βόλεϊ, έπαιζα στην ομάδα της περιοχής μου τον ΑΕΣ Κλεάνθης, με τον οποία μάλιστα ασχολούταν ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου που ήταν και ο μοναδικός χρηματοδότης της.

Η «γνωριμία» μου με τον Φοίνικα Σύρου ήρθε από τον καλό μου φίλο Ευάγγελο Λεονταρίτη που ασχολούταν ενεργά με την ομάδα και μου άρεσε πολύ που μία νησιωτική ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε εκεί ψηλά που έφτασε.

Μου άρεσε η προσπάθεια που γινόταν από ένα ολόκληρο νησί, με μπροστάρη βέβαια έναν σοβαρό άνθρωπο όπως ο κ. Δημήτρης Παλιόπορτας. Από το τίποτα βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό βόλεϊ. Μου άρεσε πολύ αυτό και ζήλευα που δεν μπορούσα να το έχω στον τόπο μου, τη Ρόδο.

Αγοράζω κάθε χρόνο εισιτήριο διαρκείας της ομάδας, ενώ όποτε μπορώ βοηθάω και με τη μορφή χορηγίας. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο χρόνια είχα έρθει στο final-4 του Κυπέλλου που έγινε στη Σύρο».

Διαβάστε την συνέχεια στο Cyclades24.gr

Check Also

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Φοίνικα Σύρου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Φοίνικα Σύρου Εκ μέρους της Διοίκησης και των μελών του ΑΟ Φοίνικα Σύρου, …