Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Υγειονομικής Επιτροπής
της ΕΠΣ Κυκλάδων με την συνεργασία της ΕΣΚ Κυκλάδων και της ΤΕ Βόλεϊ
Η υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με τις Ενώσεις ΕΣΚ Κυκλάδων και ΤΕ Βόλεϊ συνδιοργάνωσαν την ομιλία με θέμα «Αθλητισμός – Τραυματισμοί: Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος ορθοπεδικός – χειρουργός Δημοσθένης Αναστασάκης οποίος συχνά πυκνά επισκέπτεται το νησί μας, καθώς η σύζυγός του είναι από την Σύρο.
Η ομιλία έλαβε χώρα το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων Ξενοδοχείου «Διογένης» με το κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα. Ήταν όλοι εκεί, αντιπροσωπίες αθλητών, προπονητές από το βόλεϊ, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, παράγοντες, γυμναστές, δρομείς και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Σέργιος Απέργης, πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Λίγο πριν αρχίσει η ομιλία οι διοργανωτές τίμησαν έναν αθλητή φαινόμενο για τον συριανό αθλητισμό, τον Αγησίλαο Μακριδάκη, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα προκειμένου η Σύρος να ανέβει »ψηλά» στο χώρο του αθλητισμού. Σημαντικές επιτυχίες με αποκορύφωμα αυτών τον αγώνα Σπάρταθλο στο οποίο τολμά τα τελευταία χρόνια και έχει απόσταση 247 χιλιόμετρα με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό την Σπάρτη.
Ο Αγησίλαος γεννήθηκε στη Σύρο το 1974 και αποφοίτησε από την σχολή Εμποροπλοιάρχων το 1996, αλλά εργάζεται αυτή τη στιγμή σε φαρμακείο. Η σχέση του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τρέξιμο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, αφού κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα.
Μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος σε δεκάδες αγώνες δρόμου και βουνού. Προπονητής του όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναγιώτης Τσούκος κι αυτός που ώθησε τον Άγη είναι ο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος Απολλώνιος Γκόγκος. Ο κ. Γκόγκος έχει τερματίσει το Σπάρταθλο 12 συνεχή φορές και η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης για Έλληνα αθλητή. Ο Άγης άγγιξε το όνειρο φέτος, διένυσε 220 χιλιόμετρα από τα 247 που είναι η συνολική απόσταση, δυστυχώς όμως τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του δήλωσε ο Σέργιος Απέργης.
Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Μακριδάκη έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης.
Ο κ. Αναστασάκης στην συνέχεια μίλησε στους παρευρισκομένους για τους τραυματισμούς και τον χρόνο αποθεραπείας, για το τι πρέπει να προσέχει ένας αθλητής, ώστε να μην τραυματιστεί.
Δείτε το βίντεο από την κάμερα του cyclades24.gr
http://www.youtube.com/watch?v=Y7URrHcvvnA