Πρωτάθλημα με 4 ομάδες σε μια πόλη;

Πρωτάθλημα με 4 ομάδες σε μια πόλη;

Eλπίδες για επανέναρξη της Volley League ανδρών, έδωσε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αφού η πρόταση της ΕΣΑΠ είχε θετική αντιμετώπιση από την με την Υγειονομική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού , που επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ανέλυσε στα μέλη της Επιτροπής τα δεδομένα και αναφέρθηκε στην ανάγκη «επιβίωσης» της Λίγκας που επιβάλει τη συνέχεια του πρωταθλήματος, προκειμένου να εισπραχθούν και τα λεφτά της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του.

Τα μέλη της Επιτροπής οι κ.κ. Παξινός, Σκανδαλάκης, Μαρίνος ξεκαθάρισαν ότι πρόθεση τους, πως δεν θέλουν να οδηγήσουν ένα άθλημα σε οριστικό lockdown, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η υγεία. Ανέλυσαν μάλιστα για ποιο λόγο το βόλεϊ είναι επικίνδυνο λόγω κορονοϊού.Ισχυρίθηκαν ότι η νόσος μεταδίδεται με τη μπάλα που έρχεται πολύ κοντά στο πρόσωπο των αθλητών, ιδιαίτερα των πασαδόρων, αλλά και των μπλοκέρ.

Πρώτη προϋπόθεση για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα είναι η επικύρωση του πρωτόκολλου υγείας της ΕΣΑΠ από την Επιτροπή, ενώ ως γνωστόν οι αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές. Στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα διεξαγωγής αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα, αλλά και στο γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, όπου παλιά άνοιγε η οροφή.

Η ΕΣΑΠ περιμένει το οκέι από την επιτροπή για να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις και να ξεκινήσουν οι αγώνες τέλος Μαίου, ενώ συζητείται η ιδέα να γίνουν μόνο τα πλέι οφ 1-4 σε μια πόλη, μάλλον στην Αθήνα (μετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου) και σε ένα γήπεδο, αφού δεν υφίσταται πλέον η έννοια της έδρας και οι δυο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, απλά θα καθόριζαν τις θέσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν νοκ άουτ αγώνες για να συντμηθεί η χρονική διάρκεια των πλέι οφς, ενώ μελετάται και η ιδέα του μη υποβιβασμού ομάδων με προοπτική το καταστροφικό σενάριο πρωταθλήματος με 12 ομάδων, όταν μετά βίας 6 ομάδες μπορούν να σταθούν οικονομικά. Την ιδέα διεξαγωγής πρωταθλήματος 8 ομάδων σε 4 γύρους, δεν τη συζητούν γιατί τους ενδιαφέρει η ποσότητα και όχι η ποιότητα και η οικονομική υγεία.

Βέβαια υπάρχει ήδη η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για διακοπή του πρωταθλήματος, ο πρώτος είναι κάθετος, ενώ ο δεύτερος θα το συζητούσε γιατί πιστεύει ότι είναι το φαβορί μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού, δυο φορές στο Ρέντη για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι παίκτες, αφού θα διεκδικήσουν όλα τα χρήματα των συμβολαίων τους αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση μη πληρωμής των χρημάτων της ΕΡΤ, βαδίζουμε ολοταχώς σε διάλυση της ΕΣΑΠ και επιστροφή της Α1 ανδρών στην ΕΟΠΕ. Χωρίς χορηγούς και τηλεοπτικά έσοδα δεν υπάρχει ουδείς λόγος ύπαρξης του συνεταιρισμού, αφού τα οποιαδήποτε λεφτά καλύπτουν απλά τις λειτουργικές ανάγκες του(κι αν τις καλύπτουν) και όπως και φέτος τα σωματεία δεν θα καρπώνονται ούτε ένα ευρώ. Η ΕΣΑΠ θα υφίσταται απλά για να υπάρχει ως συνεταιρισμός και ένας πρόεδρος…

Δεν εγκαταλείφθηκε εξάλλου και η ιδέα της διεξαγωγής των φάιναλ φορ των Κυπέλλων ανδρών-γυναικών, πριν από την έναρξη της νέας περιόδου, αντί του διάτρητου Λιγκ Καπ. Το μόνο σίγουρο είναι η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, πλην της Volley League ανδρών, ενώ επιτυχία της ΕΟΠΕ θα είναι η επαναλειτουργία των ακαδημιών σε ανοιχτά γήπεδα, χωρίς παιχνίδι, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών, κάτι που θα δώσει έσοδο στα δοκιμαζόμενα ερασιτεχνικά σωματεία και θα αποτελέσει μαγιά για την επόμενη περίοδο, σε περίπτωη επιστροφής στην κανονικότητα.

Πηγή: fosonline.gr

Check Also

Πασαδόρος από την Λετονία στο Φοίνικα Σύρου

Πασαδόρος από την Λετονία στο Φοίνικα Σύρου με τον Edvins Skruders να υπογράφει στο «Πειρατικό». …