Ρετρό: Η άνοδος του Α.Ο Σύρου στην Β΄ Εθνική με “καπετάνιο”τον Παναγιώτη Καμπανάρο (Φωτογραφίες)

Ρετρό: Η άνοδος του Α.Ο Σύρου στην Β΄ Εθνική με “καπετάνιο”τον Παναγιώτη Καμπανάρο (Φωτογραφίες)

Επιμέλεια Αντώνης Σολάρης

Ο Α.Ο Σύρου ιδρύθηκε το 1967 μετά από συγχώνευση του ΑΠΟ Ελλάς και του Άρη Σύρου. Επειδή στις Κυκλάδες δεν υπήρχε επίσημη διοργάνωση πρωταθλήματος, η ΕΠΣ Πειραιά αποδέχτηκε αίτημα της ομάδος της Σύρου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημά της.

Την περίοδο 1972-73 ο Α.Ο Σύρου τερμάτισε πρώτος στον Α Όμιλο και ο Α.Ο Νεαπόλεως στον Β και μετά από αγώνα μπαράζ αναδείχτηκε Πρωταθλητής της ΕΠΣ Πειραιά. Η απονομή του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (προσέξτε τις φωτογραφίες) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού Πειραιά και Α.Ο Σύρου που έληξε 3-1. Το έπαθλο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Δαφνάς.

Οι δύο αρχηγοί Κώστας Δαφνάς και ο Κύπριος αμυντικός Σταύρος Παπαδόπουλος με τους διαιτητές του αγώνα.

Ο αρχηγός Κώστας Δαφνάς μονομαχεί με τον Ύβ Τριαντάφυλλο.

Η ομάδα της Σύρου για να ανέβει στην Β Εθνική έδωσε αγώνες μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες τηςΚορίνθου, της Μεσσηνίας και της Ζακύνθου. Επιστρέφοντας από τον τελευταίο αγώνα με την Ζάκυνθο το λιμάνι είχε κατακλυστεί από κόσμο για να υποδεχτεί τους θριαμβευτές.

Σε λίγες μέρες δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο γήπεδο της Σύρου και ο Πρόεδρος του Α.Ο Σύρου αείμνηστος Παναγιώτης Καμπανάρος έδωσε αναμνηστικά διπλώματα σε κάθε παίκτη, στον προπονητή Κώστα Μπαχατούρα και σε όλους όσους ήταν κοντά στην ομάδα.

Δείτε την συνέχεια στο αφιέρωμα του Αντώνη Σολάρη στο SPORTCYCLADES24.GR ΕΔΩ

Check Also

Αυτοκτόνησε στο 94΄ η Ελλάς των 20 ευκαιριών

Αυτοκτόνησε στο 94΄ η Ελλάς των 20 ευκαιριών Η Ελλάς Σύρου αν καιν είχε περισσότερες …