Ρετρό: Η τραγική κατάληξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Α.Ο Σύρου…(Φωτο)

Ρετρό: Η τραγική κατάληξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Α.Ο Σύρου Τάσου Πλούμπη (Φωτό)

Επιμέλεια Αντώνης Σολάρης

Ο  Τάσος Πλούμπης έχτισε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Απόλλωνα Αθηνών. Την περίοδο 1974-1975 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Α.Ο Σύρου στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής όταν εξαιτίας της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών η ομάδα της Σύρου υποβιβάστηκε. Έπαιζε αριστερό μπάκ και διακρινότανε για το δυναμικό του παιχνίδι αφού κάλυπτε με την ταχύτητά του όλη την αριστερά πλευρά και αν βρισκότανε σε θέση βολής εξαπέλυε πολύ δυνατά σουτ που έφερναν σε δύσκολη θέση τους τερματοφύλακες.  Εκεί όμως που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα ο συγχωρεμένος ήταν στα “στημένα”. Έφτιαχνε ένα τουρλάκι  με χώμα όπως τώρα κάνουν οι παίκτες του Beach Soccer και έβρισκε την μπάλα γεμάτη με τον κουντουπιέ.  Η κατάληξη ήταν γνωστή…..

Ο Χωροφύλακας Αναστάσιος Πλούμπης επέστρεψε στην Αθήνα και μετά από λίγα χρόνια μάθαμε το τραγικό νέο που συντάραξε τότε τους φιλάθλους του Α.Ο Σύρου γιατί είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός έστω και αν η παραμονή του στο νησί ήταν σχετικά σύντομη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της “Ελαφράς Ταξιαρχίας με την γυναίκα του Μαρία και το ηλικίας δυο χρόνων κορίτσι τους την Ευγενία επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο όταν καταπλακώθηκαν από ένα φορτηγό που τουμπάρισε στην οδό Αλέκου Παναγούλη κοντά στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έχοντας στην καρότσα του ερπιστριοφόρο φορτωτή. Σωστικό συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά από πολύωρη προσπάθεια, κατόρθωσε να ανασύρει τα πτώματα απ’ τα συντρίμμια του Ι.Χ. Την σχετική είδηση την βρήκα δημοσιευμένη στο τριπλό τεύχος 7-9 του πρώτου χρόνου της Αστυνομικής Επιθεώρησης.

Ευχαριστώ τον τότε εμβληματικό αρχηγό του Α.Ο Σύρου Κώστα Δαφνά για τις πολύτιμες πληροφορίες του.

Check Also

Επιστροφή στην Ελλάς και ρόλος Β Αντιπροέδρου για τον Κώστα Μπούμπουλη

Επιστροφή στην Ελλάς και ρόλος Β Αντιπροέδρου για τον Κώστα Μπούμπουλη Η Ελλάς Σύρου ετοιμάζεται …