Σε τροχιά υλοποίησης τα γήπεδα Πάγου και Βάρης – Ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος των έργων

Σε τροχιά υλοποίησης τα γήπεδα Πάγου και Βάρης – Ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος των έργων

Μεγάλα τα ποσοστά έκπτωσης από την εταιρία η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει και τα δύο έργα

Σε τροχιά υλοποίησης τα γήπεδα Πάγου και Βάρης – Ορίστηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση δυο σημαντικών έργων τα οποία θα ενισχύσουν τις αθλητικές υποδομές της Σύρου.

Ο λόγος για τα έργα συντήρησης και επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στις περιοχές του Πάγου και της Βάρης, τα οποία θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία έχει υπογράψει διαβαθμιδικές συμβάσεις με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εγκρίθηκαν τα πρακτικά δημοπρασίας των διαγωνισμών των δύο αθλητικών έργων και ορίσθηκε ο προσωρινός τους ανάδοχος.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πάγου, οι οποίες προορίζονται για τη λειτουργία γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και είχαν αρχικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης». Η συγκεκριμένη εταιρία προσέφερε έκπτωση 27,45% ρίχνοντας το υπολογιζόμενο κόστος του έργου στα 251.723 ευρώ.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Βάρης, στις οποίες θα δημιουργηθεί γυμναστήριο στίβου και άλλα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και είχαν αρχικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η ίδια εταιρία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης». Η συνολική της προσφορά με έκπτωση 32,30% μειώνει το εκτιμώμενο κόστος του έργου στις 237.505.

Τα ποσοστά έκπτωσης που προσέφερε ο προσωρινός ανάδοχος των δύο έργων, τα οποία ήταν αισθητά μεγαλύτερα (ειδικά στην περίπτωση του γηπέδου Πάγου) συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά τα οποία έδωσαν οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, είναι γεγονός ότι προκαλούν έναν αρχικό προβληματισμό, ως προς την πλήρη κάλυψη των μελλοντικών συμβατικών της υποχρεώσεων (εφόσον βέβαια οριστικοποιηθεί ότι η εν λόγω εταιρία θα είναι και ο τελικός ανάδοχος).

Ο προβληματισμός αυτός μπορεί να μη σημαίνει και απολύτως τίποτα, καθώς οι προσφορές μεγάλων εκπτώσεων σε διαγωνισμούς είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς δημόσια έργα, τα οποία ανέλαβαν εταιρίες με σημαντικά ποσοστά έκπτωσης, υλοποιήθηκαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα, θα ακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα προσυμβατικά στάδια που αφορούν την οριστικοποίηση του αναδόχου και όλες εκείνες τις διαδικασίες που ορίζονται μέχρι την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών.

Πηγή :
cyclades24sports

Check Also

Εγκαίνια του γηπέδου στον Πάγο με βανδαλισμούς

Εγκαίνια του γηπέδου στον Πάγο με βανδαλισμούς Δεν πρόλαβε να παραδοθεί το γήπεδο στο κοινό …