«ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ…»

Ο παλαίμαχος Τηνιακός  ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Περιάλης  μιλάει στο Syros-Sports.gr για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, την φετινή «αγωνιστική κόντρα» των δυο παιδιών του Γιώργου- Βαγγέλη

με Πανθηραϊκό και Α.Ο.Σ, αλλά και το νησί της Τήνου που για πρώτη φορά

φέτος δεν θα έχει εκπροσώπηση από ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

«Φέτος δεν είναι υπερβολή να πω, πως κατά τη γνώμη μου θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Όλες οι ομάδες δυνάμωσαν και αναμένεται να γίνει φοβερό πρωτάθλημα. Ο Πανθηραϊκός έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές, Α.Ο Σύρου, Πανναξιακός και Α.Ο Μυκόνου είναι εξίσου μεγάλες ομάδες με καλούς παίκτες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αμελήσει ομάδες όπως οι Μήλος και ο Πάγος που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις κερδίσεις στο γήπεδο τους».

«Προβάδισμα στις μεταγραφές δείχνει να έχει ο Πανθηραϊκός, αλλά στο γήπεδο θα φανεί ποια ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Πάντως κρατάμε το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα καλύτερα. Μοναδικό μειονέκτημα θα έλεγα είναι οι λίγες ομάδες στην κατηγορία, σε σχέση με τις υπόλοιπες ενώσεις, κάτι που είναι λογικό βέβαια όταν μιλάμε για πρωτάθλημα της νησιώτικης Ελλάδας».

«Το σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος νομίζω ότι είναι πολύ καλό. Με το να δίνεις μπόνους βαθμών στις πρώτες ομάδες, κάνει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος».

Όσο για το αν χωρούν προγνωστικά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των Παντηνιακού, ΑΕ Τήνου και Διαγόρα Ρόδου τόνισε:

«Δεν χωρούν προγνωστικά. Στα «χαρτιά» όπως τόνισα και πριν, ελαφρύ προβάδισμα δείχνει να έχει ο Πανθηραϊκός λόγο μεταγραφών. Στο γήπεδο θα δούμε… Πιστεύω πάντως από την πρώτη φάση των αγώνων θα βγάλουμε συμπεράσματα. Στα μέσα του Οκτώβρη θα έχουμε σχηματίσει μια εικόνα».

Πως βλέπεις τα δυο σου παιδιά στις νέες τους ομάδες; Τι σου έχουν πει;

«Ο Γιώργος πήγε σε μια ομάδα πολύ καλή και με φανταστική οργάνωση. Η διοίκηση της είναι πολύ δυνατή και δεν αναφέρομαι μόνο σε ένα άτομο. Όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα είναι ισχυροί. Γίνεται μεγάλη μάχη από 30 παίκτες στις προπονήσεις ακόμη και για την 18αδα. Ο Βαγγέλης επέστρεψε στον Α.Ο Σύρου που νομίζω ότι είναι το ιστορικότερο σωματείο των Κυκλάδων. Αν του δοθούν οι ευκαιρίες από το Μάκη Βαρθαλίτη νομίζω ότι θα δείξει πολλά. Τόσα χρόνια ο Βαγγέλης ακολουθούσε το Γιώργο για να του συμπαρασταθεί. Ήταν στη σκιά του Γιώργου. Φέτος ήταν δύσκολος ο χωρισμός. Νομίζω ότι αν του δοθεί η ευκαιρία, γιατί και ο Α.Ο.Σ έχει σπουδαίους αθλητές, θα δείξει πολλά από τα καλά του στοιχεία.

Α.Ο Σύρου και Πανθηραϊκός αναμένεται να δώσουν μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις άλλες ομάδες. Στην «κόντρα» Βαγγέλη (Α.Ο.Σ)-Γιώργου (Πανθηραϊκός) με ποιον θα είσαι;

Μετά από τέσσερα χρόνια σε Βάρη, Άνω Μερά, Α.Ο Σύρου και Θήβα, τα δυο μου παιδιά δεν θα είναι φέτος μαζί. Αγαπάω και τους δυο το ίδιο, οπότε όποια ομάδα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα από τις δυο θα το χαρώ πολύ. Θα το χαρώ το ίδιο. Ας το πάρει ο Πανθηραϊκός ή ο Α.Ο Σύρου και εγώ θα είμαι ευτυχισμένος. Νομίζω ότι φέτος είναι η ευκαιρία μια ομάδα από τις Κυκλάδες να επιστρέψει στην Γ Εθνική και να είστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια θα την ακολουθήσουν περισσότερες».

Μετά από πολλά χρόνια, το νησί σου δεν θα έχει ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα…

«Μου βάζεις το «μαχαίρι» στην καρδιά τώρα. Δεν θέλω ειλικρινά ούτε να το σκέφτομαι. Πρωτάθλημα Κυκλάδων χωρίς ομάδα της Τήνου δεν υπάρχει. Η Τήνος έχει παίξει στην Δ Εθνική, έχει πάρει Κύπελλο. Τι να πω. Με στενοχωρεί πάρα πολύ αυτό το γεγονός. Ήμουν από τους πρώτους αθλητές του Παντηνιακού τότε που δημιουργήθηκε η ΕΠΣ. Ειλικρινά με λυπεί το γεγονός αυτό, ενώ παράλληλα έχω και ένα παράπονο ότι θα μπορούσε η διοίκηση του ΠΑΣ Τήνου να έκανε την προσπάθεια έστω να ξεκινήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι στην πορεία θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στους ανθρώπους της ομάδας, ούτε να πάρω το μέρος της ΕΠΣ, αλλά δεν μπορούσε να γίνει όμιλος μόνο με τον Άγιαξ. Μη ξεχνάμε ότι και τα παλαιότερα χρόνια παίζαμε παντού. Ταξιδεύαμε σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων για να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Τη νέα χρονιά θα βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ προκειμένου να μη ξανασυμβεί αυτό. Η Τήνος πρέπει να έχει εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων».

Check Also

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό Σας ενημερώνουμε ότι το …