Στο Οttilo Engadin Swimrun World series αθλητής των Δρομέων Σύρου

Στο Οttilo Engadin Swimrun World series αθλητής των Δρομέων Σύρου, με τον Γιάννη Βούλτσο να συμμετέχει στους αγώνες όπως ενημέρωσαν οι Δρομείς Σύρου..

Το δελτίο τύπου των Δρομέων Σύρου αναφέρει:

Ένας αθλητής του συλλόγου μας και συγκεκριμένα ο Βούλτσος Ιωάννης αγωνίστηκε σε έναν ιδιαίτερο αγώνα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο Οttilo Engadin Swimrun World series 2023 που βρίσκεται στην κοιλάδα Εngadin της Ελβετίας σε υψόμετρο 1800m.
Είναι ένας αγώνας Swimrun, δηλαδή εναλλαγές τρεξίματος και κολυμπιού με όλο τον εξοπλισμό φορτωμένο από την αρχή του αγώνα.
Στην κατηγορία World series με συνολικά 43km, από τα οποία τα 37km ορεινού τρεξίματος με 1300m θετικά υψομετρικά, και 6km κολύμπι και συγκεκριμένα κολύμπι σε αλπικές λίμνες όπου και η θερμοκρασία του νερού ήταν γύρω στους 11-12°C.
Στην φετινή επετειακή έκδοση ο αγώνας έκλεισε τα 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο και αποτελεί τον πρώτο αγώνα που ξεκίνησε το διεθνές κίνημα Swimrun, ενώ θεωρείται και ένας από τους ομορφότερους αγώνες στο είδος του.
Αποτελεί μια δοκιμασία μιας και η θερμοκρασία του νερού καθώς και το υψόμετρο παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του αθλητή.
Ο Γιάννης κατάφερε και τερμάτισε σε 7h και 15min για τα συνολικά 43Κm του αγώνα όπου κατέλαβε την 18η θέση από τους 37 που κατάφεραν και στάθηκαν στην εκκίνηση στη κατηγορία solo με την θερμοκρασία του νερού να τον φτάνει στα όρια του όπως μας ανακοίνωσε ο ίδιος.
“O δρόμος προς τον τερματισμό μπορεί πάντα να μην είναι εύκολος, αλλά πάντα αξίζει τον κόπο. Kαθε πρόκληση που ξεπερνάμε, κάθε εμπόδιο που κατακτούμε διαμορφώνει τον άνθρωπο που θέλουμε να γίνουμε”.
Αυτά ήταν τα λόγια του Γιάννη.
Καλή συνέχεια και καλή αποκατάσταση να έχεις.

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/9)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/9) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …