Συμμετοχή και διάκριση για το Ι/Σ ΟΥΣΥΡΑ στον αγώνα του Πόρου

Συμμετοχή και διάκριση για το Ι/Σ ΟΥΣΥΡΑ στον αγώνα του Πόρου

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ «ΟΥΣΥΡΑ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Άκρως επιτυχημένη η επιστροφή του σκάφους ΟΥΣΥΡΑ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, στους αγώνες, καθώς, κατά τη συμμετοχή του στον αγώνα του Πόρου, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία του (SPORT S_2) και την 7η θέση στη συνολική κατάταξη της κατηγορίας SPORT (επί συνολικής συμμετοχής 28 σκαφών).

Η αγωνιστική δράση του ΟΥΣΥΡΑ, αν και πλούσια την περίοδο 2008-2013, είχε περιορισθεί στο ελάχιστο τα τελευταία 9 χρόνια, με μόλις δύο, εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συμμετοχές σε Ράλλυ Κυκλάδων & Ράλλυ Αιγαίου. Η νέα διοίκηση του Ομίλου αγκάλιασε το αίτημα και την επιθυμία του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, στήνοντας εντελώς εν νέου μια αγωνιστική ομάδα, η οποία -αξίζει να σημειωθεί- κάνει προπόνηση μόλις λίγους μήνες.

Ο αγώνας του Πόρου, που διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και θεωρείται «κλασσικός», θεωρήθηκε ο κατάλληλος για το αγωνιστικό «ντεμπούτο» της νέας αυτής ομάδας, επιλογή που αποδείχθηκε σωστή εκ του αποτελέσματος!

Ο χαμηλός καιρός ανάγκασε τα πληρώματα του στόλου να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατή τεχνική, προκειμένου να κατορθώσουν να τερματίσουν πριν τη λήξη του προκαθορισμένου χρόνου, χαρίζοντας παράλληλα όμορφες στιγμές & εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η Διοίκηση του Ν.Ο.Σ. εκφράζει τα συγχαρητήριά της για τη συμμετοχή και την επίδοση του ΟΥΣΥΡΑ και δηλώνει πως θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης του Τμήματος, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς (και αναμένεται συνέχεια)!

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να γίνει αναφορά και στον αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022», που διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στις 22-23 Οκτώβρη και εκκινεί από τον Φοίνικα προς την Ερμούπολη (όπου και θα γίνει διανυκτέρευση), με επιστροφή στον Φοίνικα την επόμενη μέρα, εκτελώντας έναν πλήρη περίπλου του νησιού.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου απευθύνει κάλεσμα προς τους αποφοίτους της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ομίλου, αλλά και παλαιούς αθλητές, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν σε πληρώματα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Γραμματεία του Ομίλου (ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00), ενώ όσοι ιδιοκτήτες ιστιοπλοϊκών σκαφών επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, μπορούν να επισκεφθούν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/4626/event.

Check Also

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022” (Βίντεο)

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022” (Βίντεο) Στα γραφεία του Ναυτικού ομίλου Σύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη …