Καλό κλίμα, αισιοδοξία αλλά και… διαφορές στη συνάντηση των 4 ομάδων

Καλό κλίμα, αισιοδοξία αλλά και… διαφορές στη συνάντηση των 4 ομάδων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η «ενωτική» συνάντηση που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένου Φρέρη, με στόχο τη συνεργασία των Συριανών ομάδων και να ακολουθηθεί το παράδειγμα των άλλων νησιών (Πάρου, Σαντορίνης, Μυκόνου), με στόχο μια δυνατή ομάδα στο νησί της Σύρου.

Περίπτωση συγχώνευσης σίγουρα δεν υπάρχει, καθώς η κάθε μια ομάδα έχει την δική της ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του Συριανού ποδοσφαίρου. Η Ελλάς Σύρου από τις πρώτες της κινήσεις έχει ξεκαθαρίσει σε όλους πως κάνει πρωταθλητισμό και έχοντας στο πλευρό της την Onex Neorion Shipyards, αλλά και δυνατούς επιχειρηματίες, στοχεύει στην άνοδο στην Γ Εθνική, που είναι το «όνειρο» κάθε Συριανού φιλάθλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Φώσκολος πάντα φτιάχνει ανταγωνιστικές ομάδες, ενώ παράλληλα την φετινή σεζόν δεν έχει ξεκαθαρίσει σε κανέναν αν θα επενδύσει σε κάποια ομάδα (Α.Ο.Σ ή Άγιαξ), η θα κάνει μια χρονιά στην άκρη.

Με το ενδεχόμενο δυο δυνατών ομάδων της Σύρου που θα κάνουν πρωταθλητισμό, θα δημιουργηθούν κόντρες που σίγουρα θέλει να αποτρέψει για το καλό της Σύρου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων. Διαφορές απόψεων υπήρξαν, ενώ σε κάποια θέματα ανέβηκαν και οι «τόνοι», από την σημερινή συνάντηση, ωστόσο υπήρξαν και πολλά μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Στην Ελλάς Σύρου ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Ζιάβρας ξεκαθάρισε πως η ομάδα είναι υγιέστατη, πλαισιώνεται από σοβαρούς ανθρώπους επιχειρηματίες και χορηγούς, βάζοντας «stop σε σενάρια συνεργασίας τονίζοντας: «Πέρσι που ξεκινήσαμε από το μηδέν, κανένας δεν μας κάλεσε για συνεργασία. Φέτος που τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους για την ομάδα μας θέλετε συνεργασία»;

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Φώσκολος που ήρθε χωρίς να ξεκαθαρίσει πιο σωματείο θα εκπροσωπήσει (Α.Ο.Σ-Άγιαξ) τόνισε:

Γιώργος Φώσκολος: «Σε περίοδο Κορονοϊου τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα. Βρίσκομαι σε επαφή με 5-6 παίκτες, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Περιμένω κάποιες απαντήσεις από ισχυρούς χορηγούς και μέχρι της 29 Ιουλίου θα έχω αποφασίσει οριστικά αν η ομάδα μου θα κάνει πρωταθλητισμό ή θα κάνω στην άκρη και θα αφήσω το πεδίο ελεύθερο στην Ελλάς να κάνει ότι θέλει. Αν βρω αντίστοιχο χορηγό με την Onex θα κάνω πρωταθλητισμό. Αλλιώς δεν με νοιάζει να κάνω πίσω και να βγει η Ελλάς»

Ρένος Φρέρης: «Αυτό είναι συνεργασία. Αν δεν κάνεις ανταγωνιστική ομάδα να δώσεις κάποιους παίκτες στην Ελλάς»

Κάπου εδώ φαίνεται πως ήρθε η απάντηση του Νίκου Ζιάβρα : «Σας είπε κανείς πως θέλουμε κάποιον παίκτη του Α.Ο.Σ στην ομάδα μας;»

Ενωτικό ήταν το μήνυμα του Α.Ο Πάγου, δια στόματος του προέδρου του Νίκου Φρέρη που βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Νίκος Φρέρης (Πάγος): «Είμαστε δεκτοί να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα στο νησί και όλες οι άλλες από πίσω να βοηθούν την προσπάθεια. Όχι συγχώνευση, καθώς η κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία. Μια δυνατή ομάδα ναι… και θα την βοηθήσουμε όλοι από πίσω με ποδοσφαιριστές».

Ιδιαίτερα ενωτικό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Αίαντα κ. Γιάννη Σκλαβούνου, που από την Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων είχε τονίσει πως επιθυμεί ένα ενωμένο Συριανό ποδόσφαιρο.

Ιωάννης Σκλαβούνος (Άγιαξ): «Με αφορμή τα άλλα νησιά γιατί όχι και εμείς. Ήταν δική μου η ιδέα να βρεθούμε. Δυστυχώς στην Σύρο βλέπω πως αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί. Δεν είμαι αισιόδοξος μπορώ να πω… πως θα συμβεί η συνεργασία. Μετά της 29 του Ιουλίου που θα μας δώσει μια απάντηση ο κ. Φώσκολος για το αν ο ίδιος θα θελήσει να κάνει μια δυνατή ομάδα, θα ξέρουμε. Νομίζω στο μέλλον θα ξανακαθίσουμε στο ίδιο τραπέζι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης που πάντα έχει ενωτικές διαθέσεις για το καλό του ποδοσφαίρου είπε:

«Έγινε η πρώτη κίνηση σήμερα. 51 πράγματα μας ενώνουν, 49 πράγματα μας χωρίζουν. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο της Σύρου να είμαστε όλοι ενωμένοι.

 

Check Also

«Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αλλά…» (Βίντεο)

«Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αλλά…» (Βίντεο) Ο προπονητής της Ελλάς Σύρου Παναγιώτης Χριστοφιλέας μίλησε στο Logotypos.gr …