ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Με εκπροσώπους ποδοσφαιρικών σωματείων του νησιού είχε συνάντηση ο

υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και μέλη του συνδυασμού «Η Σύρος που αξίζουμε».
Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η άποψη ότι ο Δήμος δεν βρίσκεται δίπλα στο ποδόσφαιρο και στα σωματεία, αφού το ενδιαφέρον που δείχνει είναι αισθητά περιορισμένο.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι ο μοναδικός Δήμος στις Κυκλάδες, που αξιώνει μίσθωμα από τα Σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που στις εποχές που διανύουμε επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.
Ειδική αναφορά έγινε στο γήπεδο Ερμούπολης το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στην ΕΠΣ Κυκλάδων για 20 χρόνια. Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, οι όροι του χρησιδανείου που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Δήμο και ΕΠΣ καταστρατηγούνται προκλητικά, με συνέπεια στο γήπεδο να μη γίνεται ούτε η στοιχειώδης συντήρηση, να υπάρχει πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις με συνέπεια να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών, ενώ παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ούτε καν έχει δοθεί άδεια καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Επίσης, τα Σωματεία ζήτησαν δικαιότερη κατανομή των επιχορηγήσεων που λαμβάνουν και πραγματική συνεργασία με το Δήμο για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, κάτι το οποίο δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις.
Ο κ. Μαραγκός και τα μέλη του συνδυασμού δεσμεύτηκαν να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου, με όλα τα αθλητικά σωματεία του νησιού, με στόχο την ουσιαστικότερη συνεργασία τους με το Δήμο. Τα περιθώρια συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μεγάλα και πολλά από τα βασικά προβλήματα των αθλητικών Σωματείων μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να απαιτούνται κονδύλια ή μεγάλες οικονομικές ενισχύσεις που θα επιβαρύνουν το Δήμο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην δυνατότητα εξασφάλισης χορηγιών, διαμέσου της αξιοποίησης συνεργειών, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου. Όπως διαπιστώθηκε από τους παρισταμένους, απαιτείται κυρίως πολιτική βούληση και διάθεση για συνεργασία, στοιχεία που η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει δείξει ότι δεν διαθέτει.
Πηγή: syrosaxizoume.gr

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12) Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BLUE STAR FERRIES – 1ος ΟΜΙΛΟΣ …