Συνελήφθη μετά από ένταλμα

Συνελήφθη μετά από ένταλμα…

Συνελήφθη μετά από ένταλμα ο Δημήτρης Λιγνάδης…

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές για τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Οι εισαγγελικές αρχές αφού έλαβαν τα τελευταία 24ωρα σειρά καταθέσεων από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη σημαντικά στοιχεία, προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου.

Το πρόσωπο αυτό και η υπόθεση του προέκυψαν από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του σκηνοθέτη από τον Βασίλη Κυπαρισσοπουλο, αν και η καταγγελόμενη πράξη σε βάρος του τελευταίου έχει παραγραφεί.

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ,ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

 

Πηγή :
newsbomb.gr

Check Also

O γιος του Γιώργου Σιγάλα δηλώθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ρόστερ για την Euroleague! (video)

O γιος του Γιώργου Σιγάλα δηλώθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ρόστερ για την Euroleague! (video) …