«Σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού το μεγαλύτερο τρόπαιο»

«Σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού το μεγαλύτερο τρόπαιο»

Ο Λευτέρης Λαζαρίνος είναι προπονητής των τμημάτων υποδομών του Άρη Σύρου στο μπάσκετ. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ» …τονίζει τις δυσκολίες που πέρασαν όλοι την περίοδο της καραντίνας στον αθλητισμό.

Σαν προπονητής ακαδημιών μπάσκετ του Άρη Σύρου, πως βιώσατε αυτή την δύσκολη κατάσταση του Lockdown;
«Καλησπέρα αγαπητέ Μάκη. Καλή αρχή να έχεις σε αυτή την συνεργασία με την εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ» και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να μιλήσω. Το βιώσαμε όπως ολόκληρος ο κόσμος και για να χρησιμοποιήσω και μια μπασκετική έκφραση… το «βιώσαμε με φουλ επιθετική άμυνα», έτσι ώστε να γυρίσουμε υγιείς και ασφαλείς».

Σε τι κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται πλέον τα παιδιά;
«Τα παιδιά δυστυχώς μετά από περίπου ένα χρόνο βρίσκονται αποσυντονισμένα, μουδιασμένα και πολύ μπερδεμένα θα έλεγα.. Η ομάδα αλλά και εγώ προσωπικά όλο αυτό το διάστημα κρατούσαμε ζεστούς τους αθλητές μέσω διαδικτυακών προπονήσεων και οδηγιών. Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν δυο είδη αθλητών. Αυτοί που θα τους χαρακτήριζα ερωτευμένους με το άθλημα, απορροφώντας σαν σφουγγάρι όλες μας τις οδηγίες και τα παιδιά που κάνουν απλά αθλητισμό. Γενικά οι ερασιτέχνες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για τον Ιο. Το μπάσκετ μοιάζει πολύ με τη ζωή».

Πόσο κακό κάνει σε ένα μικρό παιδί αυτό που ζούμε;
«Δυστυχώς οι ειδικοί δεν ασχολήθηκαν σοβαρά σε αυτή την περίοδο με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ θα μπορούσαν. Αποτέλεσμα αυτού… να μαζεύουμε τα κομμάτια των αθλητών».
Πότε πιστεύεις ότι θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα;
«Σίγουρα έχουμε μέλλον για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Είμαστε σε αναμονή από τους ειδικούς».

Ποιος ο προσωπικός σου στόχος με τον Άρη Σύρου. Όνειρο σου;
«Το όνειρο μου σε ένα μεγάλο βαθμό έχει καλυφθεί. Η σχέση που έχω στήσει όλα τα χρόνια με τους αθλητές μου. Σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο που έχω κατακτήσει ως τώρα. Αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη , αλλά και η δημιουργία ικανών ανθρώπων που θα βγουν στην κοινωνία έχοντας πάρει την βάση από την μεγάλη σχολή που λέγεται Άρης Σύρου. Σίγουρα όμως ένας τίτλος στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων θα ήταν ευλογία να τον κατακτήσω με αυτή την ομάδα που πραγματικά είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω για τον μεγάλο μου έρωτα… αυτό του μπάσκετ»

Check Also

Πιτίνο: Μπραντ Πιτ o Πρίντεζης

Πιτίνο: Μπραντ Πιτ o Πρίντεζης Απολαυστικός στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρικ Πιτίνο που …