Σύρος: Τι ισχύει από σήμερα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύρος: Τι ισχύει από σήμερα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 9 το βράδυ θα ξεκινάει από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σύρο, όπως και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας τίθενται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί, έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Άρα, με βάση τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, η Σύρος που παρέμεινε στο “κόκκινο”, αλλά και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες των Κυκλάδων που εντάχθηκαν πλέον στο “κόκκινο”, θα έχουν πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.


Ουσιαστικά, η Σύρος είναι η “κερδισμένη” της υπόθεσης, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρθηκε για τις 9 το βράδυ, αντί για 6 το απόγευμα που ίσχυε από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, πέραν από τις αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης, για τη μεν Σύρο ισχύει ότι ίσχυε από το Σάββατο, ενώ για τις υπόλοιπες Κυκλάδες ισχύουν πλέον τα ίδια μέτρα με τη Σύρο, τα βασικότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:

Δια ζώσης λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για τα Λύκεια.
Λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away
Λειτουργία κομμωτηρίων κλπ. με τα μέτρα και τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα

Πηγή :
cyclades24.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/3)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/3) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …