Τα επόμενα βήματα για το νέο συνεδριακό και αθλητικό κέντρο στο Μάννα

Τα επόμενα βήματα για το νέο συνεδριακό και αθλητικό κέντρο στο Μάννα

Άμεσα φαίνεται πως θα είναι τα επόμενα βήματα για τη μεγάλη επένδυση που βρίσκεται στα σκαριά και αφορά την αγορά οικοπέδου από μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην περιοχή του Μάννα Σύρου με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονου πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα δημοσιεύματα, το πράσινο φως για την αγορά του οικοπέδου άναψε προ ημερών κατόπιν σχετικής θετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 19 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδια στο Μάννα και ανήκει στον Καθεδρικό Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Καθολική Επισκοπή Σύρου έχουν έρθει σε συμφωνία για την αγορά του οικοπέδου και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Τα επόμενα βήματα

Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της αγοράς του οικοπέδου από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου το οποίο συνεδριάζει και θα συζητήσει το θέμα την προσεχή Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθεί η έγκριση τεκμηρίωσης σκοπιμότητας εκπόνησης μελέτης του έργου με τίτλο: «Ανέγερση Κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» αλλά και η αποδοχή των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών από το οποίο θα αναζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση από αυτή που ήδη έχει διασφαλισθεί.

Πηγή :
cyclades24.gr

Check Also

Βόλεϊ: Γεμάτο Σαββατοκύριακο για το ΑΣΕ Νεωρίου

Βόλεϊ: Γεμάτο Σαββατοκύριακο για το ΑΣΕ Νεωρίου Βόλεϊ: Γεμάτο Σαββατοκύριακο για το ΑΣΕ Νεωρίου. Το …