«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ…»

Με επιστολή διαμαρτυρίας τους, οι γονείς των παιδιών της ακαδημίας του Άγιαξ Σύρου εκφράζουν τις απόψεις τους

σχετικά με τον αποκλεισμό των παιδιών τους από τα φιλικά των 4 άλλων ακαδημιών της Σύρου…

 ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ;

  • Μαμά ο Γιάννης μου είπε ότι θα παίξουν φιλικά παιχνίδια την Κυριακή. Εμείς πότε θα παίξουμε?
  • Παιδί μου εσείς δεν θα παίξετε…
  • Γιατί μαμά?
  • Για λόγους “αγωνιστικούς” μωρό μου…
  • “Αγωνιστικούς”? Γιατί μαμά? Χτυπήσαμε κανέναν στο παιχνίδι? Κάναμε κάτι κακό?
  • Όχι χαρά μου. Δεν κάνατε κάτι κακό… 
  • Τότε, γιατί μαμά?
  • Φταίμε εμείς οι μεγάλοι…
  • Μαμά, φταίτε εσείς και την πληρώνουμε εμείς? Πάντα οι μεγάλοι φταίνε και την πληρώνουν τα παιδιά.. Μάλλον δε θέλω να μεγαλώσω….

«Κύριοι και Κυρίες των Δ.Σ των ακαδημιών του Νέου Α.Ο.Σ, του Vissas Club, του Παναθηναϊκού Σύρου και του Σύρος 2002, το βλέμμα της απογοήτευσης των παιδιών μας σας τα στέλνουμε για να κοιμηθείτε ήρεμα το βράδυ, με ήσυχη συνείδηση ότι πράξατε το ορθό για το καλό “ΟΛΩΝ” – όπως   με έμφαση δηλώνετε- των παιδιών. Ξεχάσατε όμως να αναφέρετε ότι μιλάτε για το “ καλό “ των παιδιών των ακαδημιών σας. Και δε λέμε των ΔΙΚΩΝ σας παιδιών, απλά γιατί τα ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. “Ανήκουν” στις οικογένειες τους και ΔΕΝ είναι δικά σας για να ισχυρίζεστε ότι σας τα “κλέβουν” οι άλλοι. Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησίες σας και σίγουρα δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιείτε ως μέσο πίεσης ή στήριξης των οικονομικών σας συμφερόντων. Έστω και τώρα, σας καλούμε να πάρετε πίσω την απόφασή σας να αποκλείσετε την ακαδημία μας από τα φιλικά παιχνίδια που έχετε σχεδιάσει και να μην συνδέσετε τα ονόματά σας με μία τόσο αναχρονιστική απόφαση που σε τίποτα δεν προάγει το καλό του αθλήματος και σίγουρα δε γίνεται για το καλό των παιδιών μας. Τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα Δ.Σ ή ανάμεσα σε ενήλικες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να επηρεάζουν το καλό των παιδιών και τις μεταξύ τους σχέσεις… Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τα παιδιά μεταξύ τους συζητούν για όλα αυτά και μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα σκληρά στην κριτική τους…

Γονείς των άλλων Ακαδημιών, μπορεί να μην αντιδράτε γιατί θεωρείτε ότι το θέμα δε σας αφορά αφού δεν αγγίζει την “πόρτα” σας, όμως μην απατάστε…. Αυτό που φέτος αφορά εμάς, του χρόνου κάλλιστα μπορεί να αφορά εσάς. Βάλτε μπροστά το καλό των παιδιών ΜΑΣ και πιέστε προς τη σωστή κατεύθυνση. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. Ας κάνουμε λοιπόν την αλλαγή και ας γίνουμε φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά μας, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν άνθρωποι δίκαιοι, υπεύθυνοι και αλληλέγγυοι. Μόνο έτσι άλλωστε μπορεί να υπάρχει μέλλον για την κοινωνία μας…»

Οι γονείς της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “Αίας (Ajax) Σύρου”.

Σημείωση: Η λέξη αγωνιστικοί λόγοι ήταν κατόπιν ρεπορτάζ του Syros-Sports.gr και δεν πρόκειται για επίσημη τοποθέτηση κάποιας ακαδημίας.

Check Also

ΕΠΣΚ: Το πρόγραμμα των ημιτελικών στο Κ16

ΕΠΣΚ: Το πρόγραμμα των ημιτελικών στο Κ16… Στην Τήνο την Πέμπτη ο ημιτελικός του Αίαντα …