ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ;

Στον ελληνικό αθλητικό χώρο η έννοια «στατιστικά στοιχεία από αθλητικά γεγονότα» είναι συνυφασμένη με το όνομα

Γαλάνης αν και στο χώρο του βόλεϊ, από το 2009 και μετά η παρουσία της υπάρχει μόνο στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται την σεζόν 2015-2016 να έχουμε την μεγάλη επιστροφή της εταιρίας και στην βόλεϊ λιγκ.

Το 2009 η ΕΣΑΠ είχε αποφασίσει την διακοπή της συνεργασίας, επιλέγοντας να καλύψει στατιστικά το πρωτάθλημα μέσω των στατιστικολόγων των ομάδων και να βασιστεί στο πρόγραμμα της data project το περίφημο data volley που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες σε όλο τον πλανήτη (κάτι ανάλογο κάνει και η ΕΟΠΕ στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών).

Πέρσι όμως υπήρξαν διάφορα θέματα, όχι λόγω του προγράμματος, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιες ομάδες δεν διέθεταν στατιστικολόγους και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που η ΕΣΑΠ έχει ξεκινήσει επαφές με την galanis sports data προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει έδαφος προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεργαστούν εκ νέου για την στατιστική κάλυψη του πρωταθλήματος.

Το θέμα πάντως δεν είναι και τόσο απλό. Κι αυτό γιατί οι στατιστικολόγοι στις ομάδες, πέραν της στατιστικής ανάλυσης του κάθε αγώνα, κάνουν και το σκάουτινγκ των αντιπάλων και για τους προπονητές είναι υπερπολύτιμοι, αλλά δεν αποκλείεται στη λογική των παραγόντων να θεωρούνται περιττό έξοδο.

Συμφωνία εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει προκύψει ακόμη, το θέμα παραμένει ανοικτό, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η κλήρωση του πρωταθλήματος, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν ανακοινώσεις.

Πηγή: sportsfeed.gr

 

 

Check Also

O Bραζιλιάνος Ρικάρντο στον Φοίνικα Σύρου

O Bραζιλιάνος Ρικάρντο στον Φοίνικα Σύρου Τον Βραζιλιάνο ακραίο Ρικάρντο Αλεξάντρε Γκόμες Ντο Ρεγκο Τζούνιορ, …