«Τελειώνει το SMS, παραμένει το «STOP» στα καράβια

«Τελειώνει το SMS, παραμένει το «STOP» στα καράβια

Του: Γιώργου Σολάρη στο cyclades24.gr

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει τελικά το τηλεοπτικά διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πολίτες ότι το πέρασμα στη δεύτερη φάση, που είναι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας, είναι εφικτό επειδή η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον αναλυτικό οδικό άξονα εξόδου από την καραντίνα ο οποίος θα περιλαμβάνει διάφορες φάσεις.

Αξίζει να δώσουμε έμφαση στο θέμα των μετακινήσεων το οποίο αφορά άμεσα τη νησιωτική Ελλάδα. Καταρχάς, από τις 4 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν, καταργείται το sms 13033 καθώς αίρονται οι απαγορεύσεις που αφορούν τις απλές μετακινήσεις.

Εξάλλου, από την ίδια ημερομηνία πρόκειται να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα, δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο ή και το αντίθετο.

Ωστόσο, δεν προβλέπεται να συμβεί το ίδιο για τις μετακινήσεις με πλοία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Μαΐου δικαίωμα ταξιδιού από και προς τα νησιά θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιτρέψει τις μετακινήσεις με πλοία από τον Ιούνιο και εφόσον διαπιστωθεί ότι η αρχική άρση των περιορισμών δεν ανεβάζει απότομα την καμπύλη των κρουσμάτων.

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/6)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/6) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …