ΤΙΜΗΣΑΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Μας έχει χαρίσει αμέτρητες χαρές και έχει δοξάσει την Ελλάδα, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο, με τις

σπουδαίες επιτυχίες του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος για τον Αντώνη Μπουγιούρη, ένα από τους κορυφαίους στην ιστορία της Ελληνικής ιστιοπλοϊας και από τους καλύτερους παγκοσμίως στην κατηγορία του, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από την πρώτη θέση που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, αλλά και από ανάλογες διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, που στήριξε τον Αντώνη Μπουγιούρη στην συγκεκριμένη διοργάνωση, έπραξε το ελάχιστο που αξίζει στον συριανό γιο του ανέμου και τον τίμησε σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από συγγενείς και φίλους του Αντώνη, ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και αρκετών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

“Ένα σπλάχνο της Σύρου που μας γεμίζει υπερηφάνια”

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο Αντώνης Μπουγιούρης είναι ένα σπλάχνο της Σύρου, ένας αθλητής και άνθρωπος σεμνός, ταπεινός και με ήθος. Έχει κάνει υπερήφανη όλη την Ελλάδα και έχει κάνει την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα πρότυπο για όλους μας, καθώς αποδεικνύει ότι όταν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις πολλά παρά τις αντιξξοότητες και τα εμπόδια.

Νιώσαμε όλοι μας υπερήφανοι όταν πριν λίγο καιρό στον Καναδά, το πανί του Αντώνη με το λογότυπο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κυμάτιζε πρώτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να τον στηρίξει, μ’ ένα καθαρά συμβολικό ποσό. Η επιτυχία του αυτή έχει τεράστια σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είχε την παραμικρή στήριξη της Πολιτείας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης και όλη η τοπική κοινωνία σε ευγνωμονούμε και σ’ ευχαριστούμε”.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου και παιδικός φίλος του Αντώνη Μπουγιούρη, Γουλιέλμος Πρίντεζης, διάβασε ένα βιογραφικό του ιστιοπλόου και ακολούθως έδωσε το λόγο στον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τον Αντώνη…

Πρόκειται για τον κ. Σταμάτη Γρυπάρη, που υπήρξε έφορος ιστιοπλοϊας του ΝΟ Σύρου όταν αναδείχθηκε ο Μπουγιούρης και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) για 13 χρόνια. “Ο Αντώνης είναι κάτι το ξεχωριστό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπάρης, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που κατέβαλε σαν μέλος της ΕΙΟ προκειμένου να αναδειχθεί το άθλημα και οι σπουδαίοι αθλητές σαν τον Μπουγιούρη.

“Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου”

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο τιμώμενος, ο οποίος ανέφερε: “Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Γρυπάρη που με όσα είπε έφερε στο μυαλό μου ωραίες αναμνήσεις. Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ευχαριστώ τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την βοήθεια, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Πέραν από τα τεράστια έξοδα που υπάρχουν σ’ αυτό που κάνω, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα χρειαζόταν να βάλω δικηγόρο για να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου.

Αν και πάγκόσμιος πρωταθλητής, δεν μου έχει δοθεί ειδική άδεια από την υπηρεσία μου να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω ήδη χάσει δύο παγκόσμια κύπελλα και αν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει τους επόμενους δύο μήνες τότε θα αναγκαστώ να σταματήσω”.

Πηγή: cyclades24.gr

Check Also

Με δυο αθλητές στον αγώνα πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας Optimist ο Ν.Ο Σύρου

Με δυο αθλητές στον αγώνα πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας Optimist ο Ν.Ο Σύρου Την περασμένη …