Το λιμάνι της Σύρου «λάμπει» από Φουσκωτά (Φωτο)

Το λιμάνι της Σύρου «λάμπει» από Φουσκωτά (Φωτο)

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας και έπειτα από συμφωνία τριών ομίλων φουσκωτών σκαφών, έγινε πρόταση στην Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ για να πραγματοποιηθεί η 14 η Πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών! Η 14η Πανελλήνια Συνάντηση διεξάγεται αυτό το τετραήμερο στην Σύρο.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών αποτελεί θεσμό για τους ανθρώπους της θάλασσας, όπως αποδεικνύει η μακρόχρονη επανάληψή της.

Η εφετινή Πανελλήνια τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών και συνδιοργανώνεται από τρεις Ομίλους, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Σύρου, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος και τον Ευβοϊκό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών.

Η συνάντηση θα έχει κυρίως οικολογικό χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων, άλλα και των πολιτών στον τομέα της θαλάσσιας οικολογίας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε μορφή μόλυνσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Παρασκευή 10/06/2022

– Ελεύθερο πρόγραμμα και είσοδος των σκαφών που θα έρθουν την Παρασκευή.
– Ενημέρωση & εγγραφή στην Γραμματεία μετά από την πρόσδεση, στον χώρο που θα έχει ορισθεί για τον κάθε Όμιλο.


Σάββατο 11/06/2022

– Ολοκληρώνεται η προσέλευση των σκαφών.
– Στις 17:00 η κεντρική είσοδος όλων των σκαφών που συμμετέχουν στην συνάντηση.
– Στις 21:00 το κεντρικό τραπέζι των σκαφών στον Ταρσανά με πλήρες μενού και ορχήστρα.
Κυριακή 12/06/2022

– Παράδοση των αγαθών που θα έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις χορηγίες στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
– Στις 12:00, ξεναγήσεις στο κέντρο της Ερμούπολης και σε ιστορικά κτίρια.
– Στις 19:00, ξεναγήσεις στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου από την ομάδα των μικρών ξεναγών. Θα περιηγηθούμε στα στενά και θα πληροφορηθούμε για την ιστορία του πρώτου οικισμού του νησιού.
– Στις 20:00, ιστορική περιήγηση στο παλιό κλωστοϋφαντουργείο Ζησιμάτου, το μοναδικό εργοστάσιο που έχει διασωθεί από τα 68 που υπήρχαν κάποτε στη Σύρο. Παλιές ραπτομηχανές, μυρωδιές από βαμβάκι, εικόνες από τα νήματα που έχουν μείνει παγωμένα στους αργαλειούς και ζωντανές μαρτυρίες από τις υφάντρες μάς γυρνάνε πίσω στο 1986 όπου σταμάτησε η λειτουργία του. (Οι απογευματινές ξεναγήσεις θα γίνουν σε γκρουπ ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε και στις δύο αν επιθυμείτε)
Δευτέρα 13/06/2022

– Ημέρα αποχώρησης.
– Στις 12:00 ξενάγηση στην Γυάρο, στον άλλοτε τόπο εξορίας. Για την ξενάγηση αυτή παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή πριν την προσέλευσή σας στο νησί.

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/2)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/2) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …