«ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΟΛΕΪ»

Η περσινή χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μεταβατική για την αθλήτρια του ΑΟ Φοίνικα Σύρου

Άννα Μουστάκα, καθώς έκανε τα πρώτα της βήματα στον τομέα της προπονητικής, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και τον τομέα της στατιστικής στην ανδρική ομάδα.

Η φετινή χρονιά θα την βρει και πάλι μ’ αυτή την διπλή ιδιότητα, η οποία ίσως να γίνει και… τριπλή, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου.

Η υπεύθυνη των ακαδημιών του Φοίνικα μίλησε στο Cyclades24 για τη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, για τους στόχους που θέτουν μαζί με την διοίκηση όσον αφορά στο πολύ σημαντικό κομμάτι των ακαδημιών.

– Πέρυσι έκανες τα πρώτα σου βήματα στον προπονητικό τομέα και φέτος αναλαμβάνεις το ρόλο της υπεύθυνου ακαδημιών του συλλόγου. Ένα σχόλιο γι’ αυτή την συνεργασία;

Καταρχήν δεν πιστεύω σε ρόλους και τίτλους, αλλά πιστεύω ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο απο την μετάδοση στα παιδιά της σωστής αθλητικής νοοτροπίας, της έννοιας της ομαδικότητας και βέβαια του βόλει, έρχεται μόνο μετά απο την σωστή συνεργασία όλων των προπονητων και παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτό. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα του Φοίνικα που μου εμπιστεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις ακαδημίες της.

– Είδαμε πέρυσι ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των παιδιών στις ακαδημίες. Πως σκοπεύετε να τα διατηρήσετε ή ακόμα και να τα αυξήσετε;

Καταρχήν, ο μήνας Σεπτέμβριος θα είναι δοκιμαστικός και σύμφωνα με την δυναμικότητά τους τα παιδιά θα χωριστούν σε τμήματα και κάθε προπονητής θα αναλάβει ένα απο αυτά. Επίσημα θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο. Θα βγεί μηνιαίο πρόγραμμα προπόνησης και θα οργανώνουμε κάθε τέλος του μηνός τουρνουά μίνι βολλευ (3χ3 ή 4χ4).

Επιπρόσθετα, θα μας επισκέπτονται οι αθλητές της αντρικής ομάδας για να βοηθάνε στην προπόνηση και να μιλάνε με τα παιδιά. Τέλος θα προσπαθήσουμε οι γονείς να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά μας, τόσο με συναντήσεις που θα γίνονται μεταξύ μας για να ανταλλάσουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και με ενημερώσεις απο ειδικούς (πχ διαιτολόγους) και βέβαια θα δίνονται προσκλήσεις ή εκπτώσεις εισιτηρίων για τους αγώνες της αντρικής ομάδας τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς.Τα παιδιά θα προμηθευτούν απο την ομάδα εμφανίσεις.

– Πόσο δύσκολο είναι να πειστούν τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το βόλεϊ, δεδομένου ότι παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες σαν άθλημα και ο ανταγωνισμός από ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι έντονος;

Είναι γεγονός οτι το βόλεϊ σαν άθλημα και λόγω της φύσης του, δηλαδή το οτι δεν υπάρχει σωματική επαφή και το οτι οι φάσεις και η κάθε κίνηση κρίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, το κατατάσσει στα αθλήματα που συμβάλλουν έντονα στη σωστή ανάπτυξη  της προσωπικότητας του παιδιού. Εξαιτίας όλων των παραπάνω τα παιδιά αναγκάζονται να εστιάσουν στην ανάπτυξη της τεχνικής τους και την σωστή συνεργασία με τους συμπαίχτες του για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Ολα αυτά το κάνουν ένα άθλημα ξεχωριστό απο τα υπόλοιπα αρκεί τα παιδιά να έρθουν να το γνωρίσουν.

Ας μην ξεχνάμε οτι η κοινωνία του νησιού μας είναι ήδη ώριμη και με ανεπτυγμένη νοοτροπία απέναντι στο άθλημα, δεδομένης της επιτυχίας και του θεάματος που μας προσφέρει τόσα χρόνια η αντρική ομάδα του Φοίνικα Σύρου και αυτο το κάνει ακόμα πιο εύκολο στην μετάδοση της μαγείας του αθλήματος στα παιδιά μας.

– Θα συνδυάσεις και φέτος το ρόλο της προπονήτριας ακαδημιών με αυτόν της αθλήτριας της γυναικείας ομάδας;

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω αποφασίσει ακόμα γιατι δεν ξέρω εαν θα έχω χρόνο. Εαν όντως συνεχίσω θέλω να μπορώ να είμαι συνεπής απέναντι στις συναθλήτριές μου και την ομάδα όπως ήμουνα μέχρι και πέρυσι.

– Το σχόλιό σου για την φετινή ανδρική ομάδα του Φοίνικα;

Συμμετέχοντας πέρυσι στην αντρική ομάδα ως στατιστικολόγος, επιβεβαίωσα οτι η επιτυχία μιας ομάδας έρχεται συνδυαστικά απο την ομαδική δουλειά και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Οπότε συνεχίζοντας και φέτος η ομάδα βασιζόμενη στον ίδιο κορμό, πιστεύω οτι θα μας προσφέρει ακόμα μια φορά εκπληκτικά παιχνίδια και υψηλού επιπέδου βόλει.

Πηγή: cyclades24.gr

Check Also

Τ.Ε Κυκλάδων: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Τ.Ε Κυκλάδων: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες Τ.Ε Κυκλάδων: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες όπως …