ΑΕΚ Σύρου: Ανακοίνωσαν γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου παρουσία Θωμά Μαύρου!

ΑΕΚ Σύρου: Ανακοίνωσαν γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου παρουσία Θωμά Μαύρου!

Μέσα από τις καλές παρέες και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, βγαίνουν και οι καλές ειδήσεις και συνεργασίες που έρχονται να ταράξουν τα αθλητικά νερά των Κυκλάδων.
Πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη το βράδυ, είχα την τιμή να παρευρεθώ σε ένα δείπνο στο εστιατόριο ‘’Μαριδάκι’’, μεταξύ καλών φίλων, σπουδαίων αθλητών, φίλων της ΑΕΚ και ανθρώπων που αγαπούν τον υγιή αθλητισμό.

Στην παρέα μας βρέθηκε ένας Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους του αθλήματος και από τους ικανότερους σκόρερ που ανέδειξε η Ελλάδα. Ένας μύθος του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ, Ο πιο χαρισματικός σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κορυφαίος στην ιστορία της Α’ Εθνικής με 260 γκολ (τα 174 με την ΑΕΚ) σε 501 συμμετοχές! Τρεις φορές πρώτος σκόρερ της χρονιάς με την ΑΕΚ, ασημένιο παπούτσι στην Ευρώπη το 1979 με 31 γκολ, μέλος της Μικτής Ευρώπης και της Μικτής Κόσμου. Ποιος ποιος ποιος; Ο Μαύρος ο Θεός, ένας απλός, ταπεινός και ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο, οποίος ακόμα και τις ώρες χαλάρωσης στη Σύρο, είχε να θυμηθεί όμορφες ιστορίες και να μας αφηγηθεί με τόσο αγάπη.

Στην παρέα μας ο καλός φίλος του, παλαίμαχος αθλητής και μάνατζερ Θεολόγος Τσίγκας, οποίος διαμένει στο νησί μας τα τελευταία χρόνια και οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Ο κός Τσίγκας Θεολόγος μας ανακοίνωσε την ίδρυση γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στο νησί της Σύρου και η οποία θα βρίσκεται από την σκέπη της ΑΕΚ.
Παρουσία του προέδρου της ομάδας, Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Γιώργου Μανδηλαρά μας αποκάλυψαν το όνομα της ομάδας ΑΕΚ Σύρου.

Ένα ακόμη τμήμα γυναικών ιδρύεται και τίθεται άμεσα σε λειτουργία, ενώ στο μέλλον σχεδιάζεται να δημιουργηθούν και Τμήματα Υποδομής με στόχο την καλλιέργεια του αθλήματος και τη δημιουργία νέων αθλητριών από τα σπλάχνα του Συλλόγου.

Η Επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ο κος Τσίγκας Θεολόγος είναι ο πρωτεργάτης των γυναικείων ομάδων με τεράστια εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αποκορύφωμα την συνεργασία με τον Άγιαξ Ολλανδίας.

Σε λίγες ημέρες θα βγουν και επίσημα οι ανακοινώσεις, ενώ ήδη οι πρώτες αθλήτριες έχουν προβάρει τις κιτρινόμαυρες εμφανίσεις οι οποίες θα αποτελέσουν δέλεαρ για κάθε γυναίκα που της αρέσει το ποδόσφαιρο. Εν αναμονή εξελίξεων…

Του Γιώργου Σολάρη-cyclades24

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (11-12/5)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (11-12/5) Με αγώνες για το πρωτάθλημα …