Η σχολή ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επιστολή των
γονέων του Άγιαξ Σύρου στα ΜΜΕ…
Πάγια και συνειδητή επιλογή μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι να μην χρησιμοποιούμε ως δίαυλο επικοινωνίας τα μέσα ενημέρωσης, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό εξυπηρετεί μόνο τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και όχι τον ουσιαστικό διάλογο και την εξεύρεση λύσεων.
Κάποιες φορές όμως, αναγκαζόμαστε να γνωρίσουμε στην κοινή γνώμη την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, όταν αυτά σκοπίμως διαστρεβλώνονται ή αφήνουν λάθος εντυπώσεις.
Σχετικά με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και ιστοσελίδες που αφορούν σε φιλικά παιχνίδια που προγραμματίζει και συμμετέχει η ακαδημία μας σας γνωρίζουμε ότι:
- Η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου διατηρεί άριστες σχέσεις και συνεργάζεται άψογα σε όλα τα επίπεδα με ΟΛΕΣ τις ακαδημίες του νησιού μας αλλά και όλων των Κυκλάδων
- Η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου, όπως έχει αποδείξει, συμμετέχει σε όλα τα επίσημα και φιλικά τουρνουά και διοργανώσεις.
- Η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου ΟΥΔΕΠΟΤΕ απέκλεισε ή έθεσε έστω επιφυλάξεις στη μη συμμετοχής οποιασδήποτε ακαδημίας, σε προγραμματισμένους επίσημους ή φιλικούς αγώνες.
- Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι ότι μέχρι σήμερα η ακαδημία μας έχει αγωνιστεί και συνεχίζει να αγωνίζεται με όλες τις ακαδημίες του νησιού μας (Αίαντα Σύρου σε φιλικά και ΕΣΠΚ Youth League, ΝΕΟ ΑΟΣ, ΣΥΡΟΣ 2002 και Vissas Club σε φιλικά και εσωτερικά πρωταθλήματα.
- Η Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου, παρά το γεγονός ότι η ΕΠΣΚ δεν είχε καμία θεσμική αρμοδιότητα, εκτιμώντας την πρωτοβουλία της, παραβρέθηκε στη συνάντηση, όπου και έθεσε στους παρευρισκόμενους (εκπρόσωπους ΕΠΣΚ και Αίαντα Σύρου) όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω.
Αξίζει τέλος να επισημάνουμε ότι με πρωτοβουλία καθαρά της Σχολής Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Σύρου, διοργανώθηκε το πρώτο Syros Youth League και ήταν αυτή που επέμενε, μέχρι που κατάφερε να συμμετέχουν σε αυτό, ΟΛΕΣ οι ακαδημίες του νησιού μας.
Τέλος απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε στη δημόσια ανακοίνωσή του ο Αίαντας Σύρου :
« … Ποιοι προπονητές – παιδαγωγοί ξεχωρίζουν τα παιδιά της Σύρου σε “πατρίκειους” και “πληβείους”; »
η απάντηση μας είναι:
«Σίγουρα όχι εμείς»

syros-sports.gr Η Αθλητική Ενημέρωση της Σύρου