Ντέρμπι στις 19.00 στο Βικέλας

Ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει σήμερα  στη Σύρο, όπου ο Φοίνικας θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Πετοσφαίρισης σε επανάληψη της μονομαχίας του στον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» όπου ο «γηραιός» είχε νικήσει στο νησί 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση για το φάιναλ-4 (14/1, 19.00, Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ.).

Ο Φοίνικας προέρχεται από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Σύρο όπου ηττήθηκε 3-2 σετ αλλά έδειξε βελτιωμένος και ικανός για όλα. Η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον ακραίο Λούκας Ζάρεκ ενώ παραχώρησε τον Γιάννη Σκαρλατίδη. Είναι η ομάδα του τάι μπρέικ καθώς τα 7 από τα 12 ματς που έχει δώσει έχουν κριθεί στο 5ο σετ με 3 νίκες και 4 ήττες. Εχει 19 βαθμούς, έναντι 22 του Ηρακλή που θέλει να τον «πιάσει» στη βαθμολογία.

 

Ο Ηρακλής σε ένα ακόμα ματς θα παρουσιαστεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση και ενισχυμένος με τον Τάσο Αναστασιάδη στην πάσα. Ο «γηραιός» προέρχεται από τη νίκη στην Ορεστιάδα με 3-1 σετ και η αποστολή του θα ταξιδέψει για τη Σύρο το πρωί του Σαββάτου.

Ο Ηρακλής είχε νικήσει τον Φοίνικα 3-1 σετ την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος για τον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ και ο προπονητής του Γιάννης Ορφανός είπε: «Δεν έχει σχέση εκείνος ο αγώνας με το ματς του Λιγκ Καπ καθώς πολλά έχουν αλλάξει. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και με το νέο μας αγωνιστικό προφίλ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Φοίνικας έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Εδειξε σίγουρα πολύ καλύτερος απ΄ότι στον αγώνα που είχαμε παίξει στο Λιγκ Καπ. Θα παλέψουμε για τη νίκη. Έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε».

Σημαντικό ρόλο θα παίξει πιθανότατα και το σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ηρακλής στον Α΄γύρο είχε νικήσει 3-1 σετ με πόντους 106-101.

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων

Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι …