Οριστικό: Τέλος στο πρωταθλήματα μπάσκετ από την ΕΟΚ

Οριστικό: Τέλος στο πρωταθλήματα μπάσκετ από την ΕΟΚ

Το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της Α2, Β Εθνική και Γ Εθνική Ανδρών, όπως και την Α1 και Α2 Γυναικών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, έστειλε το σχετικό έγγραφο στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να τον ενημερώσει για την απόφαση.

Η ΕΟΚ επικαλείται όλα τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής από τους Υγειονομικούς Φορείς της πολιτείας.

Παράλληλα, δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν θα διεξαχθεί η τελική φάση για τα πρωταθλήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων, καθώς θα ζητηθεί η θέση της Υγειονομικής Επιτροπής αργότερα.

Επίσης, στην Basket League θέλει να κρατήσει τον Άρη και τον ΠΑΟΚ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς στην απόφασή της τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός τη φετινή σεζόν.

Κάτι τέτοιο το είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, καθώς είχε κάνει ξεκάθαρο ότι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να πέσουν στην Α2 κατηγορία.

Τέλος, οι προβιβασμοί τον ομάδων από τις μικρότερες κατηγορίες θα γίνει κανονικά, με την Α2 να έχει 20 ομάδες, τη Β’ Εθνική 18 ομάδες ενώ η Γ’ Εθνική θα χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των 14 ή 15 ομάδων.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 7 Μαΐου, καθώς μέχρι τότε η Ομοσπονδία θέλει τις ομάδες να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Check Also

Συγκλονιστικό παιχνίδι και νίκη του Α.Ο Ερμούπολης μετά από 3 παρατάσεις!!!

Συγκλονιστικό παιχνίδι και νίκη του Α.Ο Ερμούπολης μετά από 3 παρατάσεις!!! Ένα ματς «ακατάλληλο για …