Παλαμάρης: «Είχαμε πάνω από 30 Δρομείς στο Μαραθώνιο»

Παλαμάρης: «Είχαμε πάνω από 30 Δρομείς στο Μαραθώνιο»

Στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022 πήραν μέρος για μια ακόμη χρονιά οι Δρομείς Σύρου, ενώ παράλληλα είχαμε συμμετοχές Συριανών αθλητών στα 5 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος  των Δρομέων Σύρου Ισίδωρος Παλαμάρης μίλησε στην εφημερίδα «Ο Λόγος των Κυκλάδων» για την εμπειρία του Μαραθωνίου.

Μίλησε μας για την συμμετοχή των Δρομέων Σύρου σε έναν ακόμη Μαραθώνιο

«Μετά την καραντίνα και όλα τα προβλήματα νομίζω ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους Δρομείς της Σύρου. Υπήρχαν αρκετοί Δρομείς στον αγώνα. Όσα αποτελέσματα είδατε, ήταν από Δρομείς που ήταν γραμμένοι στο σύλλογο. Υπήρχαν και αρκετοί Δρομείς από Σύρο που δεν είναι γραμμένοι στο σύλλογο αλλά ήρθαν να τρέξουν. Νομίζω πάνω από 30 άτομα εκπροσώπησαν την Σύρο. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί ο κόσμος γυμνάζεται και παράλληλα θέλει να δοκιμάσει τα όρια του. Ήταν πολύ αξιόλογο αυτό»

Άρα να καταλάβουμε ότι είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σας;

«Ναι. Το μόνο αρνητικό ήταν που δεν κατάφερε ο Νίκος Ρούσσος να τρέξει με το χειρήλατο, γιατί ο ΣΕΓΑΣ δεν του το επέτρεψε, καθώς λόγο προκήρυξης δεν επιτρέπετε σε τροχήλατο που πιάνει μεγάλες ταχύτητες να τρέξει χωρίς συνοδό. Είναι κρίμα και ελπίζω ο ΣΕΓΑΣ να αλλάξει κάτι στην προκήρυξη και να τους επιτρέψει του χρόνου να τρέξουν, γιατί είναι πολλά τα παιδιά που θέλουν να τρέξουν και ο Νίκος εφόσον πλέον μπορεί να το κάνει και μόνος του, είναι πολύ ωραίο να του δώσουν την ευκαιρία»

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν;

«Το Σάββατο ειδικά στα 10 χιλιόμετρα που ήταν βραδινός αγώνας, ήταν καταπληκτικά. Οι συνθήκες, η διοργάνωση, με μουσική, ηχητικά, φωτισμό, ήταν όλα τέλεια. Είναι πολύ ωραία εμπειρία να τρέχεις μέσα στους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας και να τερματίζεις στο φωταγωγημένο Καλλιμάρμαρο. Αξίζει. Την Κυριακή δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε λίγο. Είχε πολύ υγρασία πρωί με κρύο και μετά πολύ ζέστη με ήλιο. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι η ζωή. Με όλα πρέπει να τρέχουμε και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Θεωρώ ο καθένας έκανε το καλύτερο που μπορούσε»

Από την προσωπική σου συμμετοχή είσαι ικανοποιημένος;

«Έλαβα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μέρος μαζί με άλλα δυο παιδιά που εκπροσωπούσαν τους Δρομείς Σύρου, το Νίκο Δελατόλα και την Άννα Γιανναδάκη. Τα δυο παιδιά έτρεξαν πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εγώ έτρεχα σχεδόν κάθε χρόνο, απλά από το 2018 και μετά δεν λάμβανα μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γιατί είτε βοηθούσα άλλους Συριανούς Δρομείς, είτε το Νίκο με το χειρήλατο και είπα φέτος να ξανα επανέλθω. Βέβαια δεν μπόρεσα λόγο δουλειάς και υποχρεώσεων να κάνω την προπόνηση που θα ήθελα. Εξεπλάγην και εγώ προσωπικά, γιατί έκανα έναν πάρα πολύ καλό χρόνο που άγγιξε το προσωπικό μου ρεκόρ στην διαδρομή της Αθήνας. Ήμουν πάρα πολύ καλά. Έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα και μπορώ να πω ότι τερμάτισα τον Μαραθώνιο και έλεγα δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Η διαδρομή γενικά πέρασε πάρα πολύ ευχάριστα. Είχα συνοδοιπόρο τον Δελατόλα και πηγαίναμε παρέα μέχρι το 30ο χιλιόμετρο περίπου. Μετά είδε ο καθένας τι δυνάμεις έχει και αλλάξαμε ρυθμό. Αν είμαστε καλά και πιάσουμε τα όρια του Πανελληνίου, γιατί όχι του χρόνου να ξαναδοκιμάσουμε και να εκπροσωπήσουμε ξανά τα χρώματα των Δρομέων Σύρου. Θα ήθελα να το ξανακάνω. Αυτό που θέλουμε σαν Συριανοί Δρομείς, είναι μελλοντικά να βρούμε έναν αγώνα πιο γρήγορο, έναν καλό αγώνα είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, όσο γίνεται πιο «φλατ» και να πάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που μπορούμε. Στην Αθήνα κακά τα ψέματα είναι από τους πιο δύσκολους Μαραθώνιους στον κόσμο. Έχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα συνεχόμενη ανηφόρα. Δεν είναι εύκολα. Τα πρώτα 10 χιλιόμετρα είναι εύκολα. Από το 10 μέχρι το 32 είναι ανηφορικά. Οπότε γιατί όχι να μαζευτούμε αρκετά άτομα και να πάμε στο εξωτερικό ομαδικός για να τρέξουμε».

 

Check Also

Στο Atlas Trail και Δρόμο Υγείας αθλητές των Δρομέων Σύρου

Στο Atlas Trail και Δρόμο Υγείας αθλητές των Δρομέων Σύρου Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, δύο …