Σεμινάριο της ΕΠΣ Κυκλάδων για τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου (Βίντεο)

Πότε έχουμε οφσάιντ, ποιο μαρκάρισμα είναι για απευθείας κόκκινη, τι ισχύει με τον τελευταίο παίκτη που κάνει πέναλτι.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο, ΔΙΟΓΕΝΗΣ στην παραλία της Σύρου, επιμορφωτικό σεμινάριο, για τα μέλη του συλλόγου προπονητών Κυκλάδων , τους αξιωματούχους των ομάδων, προπονητές  και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Σύρου με θέμα «Οι νέες αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου» το οποίο διοργάνωσε, η ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές της 2ης κατηγορίας της Επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κ.κ. Σουλτανη Ι. Απόστολο & Αρμακόλα Αναστάσιο.

Οι δύο αρχιδιαιτητές, εξήγησαν αναλυτικά τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές στους κανονισμούς και παράλληλα απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Επειδή όμως σε τούτη τη χώρα περισσότερη συζήτηση γίνεται για τους κυρίους με την σφυρίχτρα και τα σημαιάκια και λιγότερο για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τους κανονισμούς. Η IFAB (International Football Association Board) έχει προχωρήσει σε μια σειρά από τροποποιήσεις που ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος. Να μην διαμαρτύρεται και άδικα, όχι τίποτα άλλο. Η αναθεώρηση αυτή είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη στην ιστορία των 130 ετών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου.

Το σεμινάριο το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Διογένης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης και το μέλος  της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιώργος Σολάρης. Δυστυχώς όμως η αίθουσα δεν ήταν και ασφυκτικά γεμάτη με αρκετούς παράγοντες και προπονητές να απουσιάζουν ενώ η απουσία των Ποδοσφαιριστών ήταν Καθολική.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαιτητές έδωσαν βροντερό παρών στο σεμινάριο, ενώ σύμφωνα με το κ. Σουλτάνη οι δυο έμπειροι διαιτητές των Κυκλάδων κ. Βακόνδιος και κ. Ζαράνης εφάρμοσαν ορθά τις νέες αλλαγές και στην πράξη, δίνοντας τέλος…στις αμφισβητούμενες φάσεις του Σαββατοκύριακου κερδίζοντας μάλιστα και τα συγχαρητήρια γιατί σε τόσο γρήγορο χρονικό σημείο έδειξαν το πόσο επαγγελματικά στέκονται εντός και εκτός γηπέδων.

Παρατηρήσαμε αρκετές αλλαγές. Μα πάρα πολλές αλλαγές, έτσι;  Ήδη παρατηρούμε, βλέπουμε, ακούμε για φάσεις από Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν διαφέρει φυσικά η κατάσταση σε τοπικό επίπεδο.

Ξανά γράφουμε, χωρίς ειρωνεία φυσικά, η άγνοια σκοτώνει. Πρέπει να ενημερωθούμε όλοι μας, να ρωτάμε, να ψαχνόμαστε. Τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, πρέπει να γίνουν αρκετές ακόμα. Καλό θα είναι, μέλη των σωματείων, να ζητούν από τους διαιτητές να πραγματοποιούν σεμινάρια. Μόνο θετικά πράγματα βγαίνουν από αυτά.

Στο σεμινάριο προβλήθηκαν επιμορφωτικά βίντεο, αναλύθηκαν φάσεις, έγινε συζήτηση και ερωτήσεις, με το σεμινάριο να χαρακτηρίζεται από όλους ως χρήσιμο.

Οπαδοί, φίλαθλοι, παίκτες και παράγοντες. Δείτε το εποικοδομητικό βίντεο πριν μπείτε στα γήπεδα ποδοσφαίρου:

https://vimeo.com/187818338

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (11-12/5)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (11-12/5) Με αγώνες για το πρωτάθλημα …