Σύντομα και διεθνής ο Κουμπαράκης, ανεβάζει τον πήχη ο Α.Ο Σύρου με μπάτζετ πρωταθλητισμού

Σύντομα και διεθνής ο Κουμπαράκης, ανεβάζει τον πήχη ο Α.Ο Σύρου με μπάτζετ πρωταθλητισμού.

Έστω και αν καθυστερήσαμε μια ημέρα, ξανά εδώ για να πούμε λίγα πράγματα για το πρωτάθλημα των Κυκλάδων που ολοκληρώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, σε μια αρθρογραφία των 648 λέξεων…

Του: Μάκη Πρίντεζη

Το πρωτάθλημα τελείωσε με την Άνω Μερά να είναι δίκαια η πρωταθλήτρια Κυκλάδων και η ομάδα που ανεβαίνει στην Γ Εθνική. Σε αγώνα «γιορτή» του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, οι Μυκονιάτες επικράτησαν στα πέναλτι του Πανναξιακού, επιστρέφοντας στην «ελίτ» μετά από 7 χρόνια. Το άξιζε η ομάδα της Μυκόνου, που στους δυο δυσκολότερους ομίλους της κατηγορίας (Α και Β φάση) βγήκε με το σπαθί της πρώτη, ενώ παράλληλα νίκησε και στην «ρώσικη ρουλέτα» τον πάντα σκληροτράχυλο Πανναξιακό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Νάξου έχασε έναν τίτλο  πραγματικά στις λεπτομέρειες, όπως το ίδιο είχε συμβεί εβδομάδες νωρίτερα στον τελικό Κυπέλλου με τον Πανθηραϊκό. Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν οι Ναξιώτες, που κρατούν ως λάβαρο την πραγματικά πολύ καλή πορεία τους την φετινή σεζόν.

Πραγματικός άρχοντας ο Στέφανος Κουμπαράκης-Άψογοι Αρμακόλας, Μουτάφης-Ανερχόμενος ο Αντώνης Καλόγερας

Δεν συνηθίζω να μιλάω ποτέ για την διαιτησία, πράγμα που θα το έχετε διαπιστώσει τα τελευταία 6 χρόνια που αρθρογραφώ για τις Κυκλάδες. Ωστόσο, ο Στέφανος Κουμπαράκης είναι άξιος αναφοράς. Έχω τονίσει πως σε όλες τις δουλειές, για να πετύχεις πρέπει να κάνεις βήματα μπροστά, αγνοώντας τι αφήνεις πίσω σου. Ο Στέφανος, σεμνά, ταπεινά και με σκληρή δουλειά, έφτασε στο σημείο να σφυρίζει μεγάλα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Superleague. Είναι παιδί «κόσμημα» και σίγουρα, με αρχές από την οικογένεια του. Το διαιτητικό του ταλέντο ποικίλει και αυτός είναι ο λόγος που κατά την άποψη μου σε λίγους μήνες θα βρεθεί στην λίστα των υποψήφιων ρέφερι για να γίνουν διεθνείς. Η παρουσία του αποτέλεσε μεγάλη διαφήμιση για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. «Μπράβο Στέφανε. Σεμνά, ταπεινά και είμαι σίγουρος πως το επόμενο σκαλοπάτι που θα διαβείς θα είναι ακόμη μεγαλύτερο».  Άλλωστε στον τελικό τα πήγε περίφημα, αναγκάζοντας όλους να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια. Περίφημα τα πήγε όλη η διαιτητική τριάδα.  Ισίδωρος Αρμακόλας και Αντώνης Μουτάφης απέδειξαν πως δικαίως βγαίνουν από τα «σύνορα» για να σφυρίσουν παιχνίδια Football League και Γ Εθνικής. Οι δυο διαιτητές δεν έχασαν φάση και σε ένα πραγματικά δύσκολο και κλειστό παιχνίδι έμειναν στο ύψος τους.

Στην «σκιά» του Κουμπαράκη ο Αντώνης Καλόγερας

Αυτός και αν έχει κάνει βήματα προόδου. Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει τα σκαλοπάτια «δυο-δυο», με το όνομα του να βρίσκεται πλέον στα ψηλά ράφια τις Κυκλαδίτικης διαιτησίας. Σίγουρα η παρουσία του Στέφανου Κουμπαράκη από την Superleague του στέρησε το «όνειρο» της πρώτης συμμετοχής σε τελικό ανδρών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον του ανήκει.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα, αφού πρώτα ευχαριστήσω τον Μάνο Χρυσό για την χαρά και την τιμή που μας έκανε να μας ακολουθήσει από την Αθήνα στην Ερμούπολη για την παρεούλα-κάλυψη του τελικού. 

Κλείνουμε την σημερινή μας αρθρογραφία με τι άλλο από τον Α.Ο Σύρου. Η παραμονή Νίκου Ζιάβρα στο πλευρό του Γιώργου Φώσκολου, φέρνει εξελίξεις στην ομάδα της Σύρου, που πριν χαθεί χρόνος αρχίζει το χτίσιμο ενόψει νέας χρονιάς.

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από το «1» με Τζανέτο-Καραμαλίγκα (διαβάστε εδώ)

Στα μεταγραφικά θα ακουστούν πολλά, ωστόσο το θέμα που καίει τους πάντες αυτή την στιγμή είναι η οριστικοποίηση του τεχνικού επιτελείου. Ο Γιώργος Ρούσσος επιστρέφει στην ομάδα και σαν προπονητής, ενώ αυτό που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες είναι η παραμονή ή όχι του Νίκου Βουτσίνου στην ομάδα. Η διοίκηση του Α.Ο Σύρου τον θέλει, καθώς Φώσκολος και Ζιάβρας εκτιμούν τις ικανότητες του. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί το μοντέλο του τεχνικού επιτελείου (Ρούσσος-Βουτσίνος κάτι σαν Ρούσσος-Βαρθαλίτης) που θα έχει η ομάδα. Την Παρασκευή μετά την συνάντηση που θα ακολουθήσει θα μάθουμε αν έχουμε δίδυμο Ρούσσου-Βουτσίνου η ο νεαρός τεχνικός θα δηλώσει αποχώρηση (αν δεν θελήσει συνεργασία με Γιώργο Ρούσσο).

Στα διοικητικά επικρατεί αισιοδοξία, καθώς αποφασίστηκε αύξηση του μπάτζετ κατα 50%, με αυτοσκοπό το πρωτάθλημα και την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία όπως και αν λέγετε αυτή.

Check Also

Δαφνάς: Ευχαριστώ σε γονείς, παιδιά και Λεονταρίτη

Δαφνάς: Ευχαριστώ σε γονείς, παιδιά και Λεονταρίτη Με προσωπική τοποθέτηση ο προπονητής της ακαδημίας της …