«ΤΙΜΑΕΙ» ΤΟ ΣΥΡΙΑΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1991 στο Σύδνεϋ και σε ηλικία 4 ετών ήρθε στην Ελλάδα. Σε μικρές ηλικίες ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα μέχρι να καταλήξει στο «στοιχείο» του που είναι το άθλημα

της υδατοσφαίρισης. Βασικός λόγος… το πείσμα και η «τρέλα» του πατέρα του, που ήθελε οι γιοι του να είναι στον αθλητισμό…
Ο λόγος.. για τον Θοδωρή Λουδάρο που ξεκίνησε το ΠΟΛΟ σε ηλικία 11 χρονών. Ο Συριανός αθλητής έκανε τις πρώτες του «βουτιές» στην πισίνα του Ν.Ο.Σ μαζί με τους αδερφούς του Δημήτρη και Αλέξανδρο. Στα «13του» πήρε μεταγραφή στην ομάδα της WESTS και ένα χρόνο αργότερα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα εφήβων της Αυστραλίας, κατακτώντας και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς.
Στα 15του χρόνια δέχτηκε πρόταση από την ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιώς, όπου και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Α1 των ανδρών. Αμέσως τράβηξε τα βλέμματα όλων όσων ασχολούνται με την υδατοσφαίριση, ενώ παράλληλα είχε διακρίσεις στα πρωταθλήματα νέων και ανδρών.

Παρά τις προτάσεις από σπουδαίες ομάδες όπως οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Χίο, παρέμεινε στον Εθνικό, φτάνοντας με την ομάδα μέχρι και το Champions League.
Τώρα (στα 22 του χρόνια) αγωνίζεται στην ομάδα της Omaha SYDNEY UNI της Αυστραλίας,όπου και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
Το Syros-Sports.gr επικοινώνησε με τον αθλητή που βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για θέματα που αφορούν τον ίδιο αλλά και το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

1)Πως βλέπεις την κατάσταση στο Ελληνικό ΠΟΛΟ;
«Πιστεύω ότι το άθλημα έχει αδικηθεί και δεν έχει προωθηθεί σωστά ή τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. Νομίζω ότι το αξίζει, γιατί είναι ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα στον κόσμο».

2).Πως βλέπεις την προσπάθεια που κάνει ο Ναυτικός όμιλος τα τελευταία δυο χρόνια με στόχο να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες.
«Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της πισίνας, δηλαδή να είναι όλο το χρόνο ανοιχτή δεν θα γίνει τίποτα. Οι αθλητές πρέπει όλο το χρόνο να προπονούνται ώστε να παραμένουν σε φόρμα και καλή αγωνιστική κατάσταση».

3.Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σου και ο Ν.Ο.Σ από την Α2 έπεσε ξανά σε μικρές κατηγορίες;
«Βασικό πρόβλημα ήταν το οικονομικό. Η ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από Συριανά παιδιά που να νοιάζονται για την ομάδα και που θα είναι γέννημα θρέμμα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. η ομάδα πρέπει να στηρίζεται σε παιδιά που έχουν δώσει την ψυχή της για τον Ν.Ο.Σ και όχι σε μισθοφόρους που έρχονται και αν δεν πληρωθούν φεύγουν. Όσον αφορά το κολυμβητήριο… είναι πραγματικά κρίμα τέτοιο έργο Ολυμπιακών προδιαγραφών να είναι ανοιχτό 2 μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους να πίνουν τα περιστέρια νερό».


Η ζωή σου στην Αυστραλία σε σύγκριση με την Ελλάδα;
«Η ποιότητα ζωής εδώ στην Αυστραλία νομίζω ότι δεν συγκρίνεται με της Ελλάδας, ειδικά έτσι όπως την έχουν κάνει τώρα. Είναι πολύ όμορφα».

Check Also

Πολύ καλή παρουσία Γαβιώτη-Μιχαήλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας

Πολύ καλή παρουσία Γαβιώτη-Μιχαήλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας Άλλη μία εξαιρετική διάκριση για την …