Το ιστορικό Κύπελλο του πρώτου πρωταθλήματος βόλεϊ Κυκλάδων το έτος 1984

Το ιστορικό Κύπελλο του πρώτου πρωταθλήματος βόλεϊ Κυκλάδων το έτος 1984

Του: Αντώνη Σολάρη

Με την καραντίνα  βρίσκουμε την ευκαιρία να σκαλίσουμε την μνήμη και τα αρχεία μας. Έτσι λοιπόν βρήκα κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου σε σχέση με την πορεία και την ιστορία του βόλεϊ στις Κυκλάδες.

Το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα ανδρών στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 1984. Όλοι οι αγώνες παίχτηκαν στην σημερινή Β΄αίθουσα “Γιάννης Γουλανδρής” του Αθλητικού Κέντρου της Ερμούπολης που αποτελεί έδρα του Φοίνικα του ΑΣΕ Νεωρίου και του Ερμή.  Τότε λεγόταν ΜΕΤΚΑ από το όνομα της εταιρείας που κατασκεύασε τις δύο τορπιλάκατες που τα αδέλφια Γουλανδρή χάρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό. Το δάπεδο ήταν από μπετόν και οι μπάλες κοκκίνιζαν τα χέρια, αλλά περίσσευε το πάθος και η όρεξη.

Πρωταθλήτρια ομάδα σε αυτό το πρώτο πρωτάθλημα αναδείχτηκε η “Λέσχη Προσωπικού Εργαζομένων ΟΤΕ” που ήταν από το καταστατικό της Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο και έτσι πήρε αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για να συμμετάσχει.

Αποτελέσματα φυσικά δεν θυμάμαι όμως τα μέλη της ομάδας είναι:

Στην πάνω Σειρά Καραμολέγκος Νίκος, Μουζακίτης Σπύρος, Μπαλφούσιας Δημήτρης. Κάτω σειρά Ξυραδάκης Αλέξης, Σολάρης Νίκος, Σολάρης Αντώνης, Ντίκας Κώστας.

Το έπαθλο έφερε στην Σύρο και το απένειμε ο τότε Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Νίκος Ορφανουδάκης ο οποίος ήλθε γι΄ αυτό το σκοπό. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πανηγύρισαν συν γυναιξί και τέκνοις την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανοίγοντας σαμπάνιες……

Το ιστορικό Κύπελλο βρίσκεται σήμερα σε προθήκη στο γραφείο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Cyclades24sports ΕΔΩ

Check Also

Τα αποτελέσματα του ΑΣΕ Νεωρίου στην τελική φάση του Πανελληνίου Κ20

Τα αποτελέσματα του ΑΣΕ Νεωρίου στην τελική φάση του Πανελληνίου Κ20 Με τους αγώνες στην …