11 αθλητές από την Σύρο στο Τουρνουά Μπρίτζ στην Καλαμάτα

11 αθλητές από την Σύρο στο Τουρνουά Μπρίτζ στην Καλαμάτα

Η Πωλίνα Πρίντεζη και ο Ιωσήφ Ρούσσος, παραλαμβάνουν τα Κύπελλα στο Τουρνουά Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Συλλόγου Μπρίτζ Καλαμάτας.

Το πρώτο εσωτερικό Τουρνουά Ομάδων, η παραχώρηση χρήσης του 1 ου ορόφου της Λέσχης Ελλάς και η 11μελής (!) συμμετοχή στο Τουρνουά Καλαμάτας, αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την δυναμική που έχει αποκτήσει το άθλημα του Μπρίτζ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Μετα τα δύο Τουρνουά της Ρόδου και του Γαλησσά, η Ομάδα Μπρίτζ Σύρου στο διάστημα 22-25 Μαρτίου εκπροσωπήθηκε στο Τουρνουά Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχαν 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Από την Ομάδα Μπρίτζ Σύρου συμμετείχαν 11 αθλητές, σε διάφορες κατηγορίες και το αθλητικό ζεύγος Πρίντεζη – Ρούσσος κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Κατηγορία 1-6, φέρνοντας ένα ακόμα Κύπελο αλλά και την συνολική διάκριση της Ομάδας της Σύρου.

Συνολικά στα τρία μέχρι στιγμής Τουρνουά η Ομάδα της Σύρου έχει αποσπάσει 16 (!) συνολικά κύπελα.

Επίσης διοργανώθηκε στην Ερμούπολη και το πρώτο Τοπικό Τουρνουά Ομάδων υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ) με την συμμετοχή 6 Τετραμελών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι εγγεγραμμένοι αθλητές έχουν φτάσει τους 30 ενώ επιπλέον 10 αθλητές που βρίσκονται στο στάδιο μαθημάτων, αναμένεται να ενταχθούν στα εβδομαδιαία πανελλήνια τουρνουά μέχρι το καλοκαίρι.

Τέλος, η παραχώρηση της χρήσης του 1ου ορόφου του κτηρίου της Λέσχης Ελλάς στην Ομάδα BridgeΣύρου, στις αρχές του 2024, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, έδωσε νέα δυναμική στους αθλητές, οι οποίοι πλέον έχουν ένα σταθερό σημείο συνάντησης στο οποίο διοργανώνονται τα εβδομαδιαία τουρνουά, οι προπονήσεις και τα μαθήματα.

Πολλά υποσχόμενη λοιπόν η Ομάδα Μπρίτζ της Σύρου και με την συμμετοχή ολοένα και περισσότερων αθλητών, οι διακρίσεις θα πολλαπλασιάζονται.

Το αθλητικό σωματείο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΡΟΥ» (πρώην «TAO CENTER») που το ίδρυσε ο Σπύρος Κάταρης και δραστηριοποιείται στη Σύρο από το 2007 με ειδική αθλητική αναγνώριση ξεκίνησε Τμήμα Μπριτζ το 2022 με την αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπρίτζ.

Η ενδυνάμωση του αθλήματος τοπικά στην Σύρο είναι βασικός στόχος γιατί η διοργάνωση τοπικών περιφερειακών και εθνικών τουρνουά στη Σύρο θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα επισκέπτονται το νησί διευρύνοντας την τουριστική περίοδο και διαδίδοντας την φιλοξενία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Σύρου.

Πληροφορίες/ Συμμετοχές/ Εγγραφές/Μαθήματα: Κάταρης Σπύρος 6944386238

Αθλητές από την Ομάδα Μπρίτζ Σύρου στο Κτήριο της Λέσχης Ελλάς στην Ερμούπολη.

 

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …