4ο Τζάμπολ αγάπης από τους Παλαίμαχους Άρη Σύρου

4ο Τζάμπολ αγάπης από τους Παλαίμαχους Άρη Σύρου

17201039_1310929265654216_5561283207646459680_n

Οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ, διοργανώνουν  φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα και σκοπού τη Κυριακή 4  Ιουνίου 2017 στις 18:00 στο γήπεδο »Δημήτριος Βικέλας»κλειστό γυμναστήριο Ερμούπολης-Σύρου,τα έσοδα θα διατεθούν στο ειδικό δημοτικό σχολείο Ερμούπολης-Σύρου για την αγορά υλικού εξοπλισμού.

severo-cafe-bar

Το «Τζάμπολ Αγάπης» είναι ένας τροποποιημένος αγώνας μπάσκετ.

Αποσκοπεί στη συμμετοχή των ανθρώπων με προβλήματα υγείας (νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down κ.λ.π.).

Ο αγώνας χωρίζεται σε 4 δεκάλεπτα με μικτό χρόνο παιχνιδιού. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα πραγματοποιείται το προσαρμοσμένο παιχνίδι. Δύο ομάδες με παιδιά μικρών ηλικιών παίζουν αντιμέτωπες. Οι ομάδες μπορούν να είναι και μικτές, όπου τα κορίτσια μαρκάρουν τα κορίτσια της αντίπαλης ομάδας και αντίστοιχα τα αγόρια προσαρμόζουν τα μαρκαρίσματα τους.

Στο κεντρικό χώρο του γηπέδου τοποθετείται μία τρίτη μπασκέτα, μικρότερη σε ύψος. Σε αυτήν τα παιδιά ΑΜΕΑ, το καθένα με τη σειρά του και με την βοήθεια των προπονητών ή των δασκάλων του, προσπαθεί να πετύχει ένα καλάθι. Πως γίνεται αυτό; Απλά, δεν υπάρχει η αντεπίθεση μετά από την αλλαγή της κατοχής. Η μπάλα πηγαίνει με ντρίπλα στα χέρια του παιδιού που περιμένει στο κεντρικό καλάθι. Μετά την προσπάθειά του, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που είχε την κατοχή, για να παιχθεί μία φάση 5 εναντίον 5 στην απέναντι μπασκέτα.

tramonto-728x90

Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στις δύο πρώτες περιόδους.

Στη συνέχεια, ακολουθούν 2 επιπλέον περίοδοι των δέκα λεπτών η κάθε μία, πάλι με μικτό χρόνο παιχνιδιού.  Μεγαλύτεροι αθλητές και αθλήτριες, παίζουν αγώνα επίδειξης για να παρακολουθήσουν τα παιδιά ΑΜΕΑ. Ένας αγώνας χωρίς αντιπαλότητα στην εξέδρα, μόνο με το χειροκρότημα όλων των θεατών αλλά και των παιδιών.

Η διπλή αυτή διαδικασία μπορεί να είναι και αντίστροφη, δηλ. πρώτα οι δύο περίοδοι της  επίδειξης και μετά οι δύο προσαρμοσμένες περίοδοι.

Στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, βγαίνουν μία ομαδική αναμνηστική φωτογραφία.

 

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων,

Λαζαρίνος Ελευθεριος

τηλ επικ:6932486010

afisa-f

Check Also

Στην προπόνηση του Α.Ο Ερμούπολης ο «θρύλος» του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης (Φωτο)

Στην προπόνηση του Α.Ο Ερμούπολης ο «θρύλος» του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης (Φωτο) Ένα πολύ …