60ο Ράλλυ Αιγαίου: Λαμπερή τελετή επάθλων των νικητών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου

60ο Ράλλυ Αιγαίου: Λαμπερή τελετή επάθλων των νικητών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου

Με την τελετή απονομής των κυπέλλων και των διακρίσεων ολοκληρώθηκε στην πάντα φιλόξενη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου η διοργάνωση του 60ου επετειακού Ράλλυ Αιγαίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Τα κορυφαία πληρώματα του ιστορικού θεσμού βραβεύτηκαν μπροστά στο Μνημείο του Θεμιστοκλή με τους ιστιοπλόους να ανανεώνουν το ραντεβού τους με το Αιγαίο για την 61η διοργάνωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης, ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.
«Ήταν μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και είμαστε ικανοποιημένοι. Το 60ο επετειακό Ράλλυ Αιγαίου αποτέλεσε γιορτή για τον χώρο της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Εύχομαι μακροημέρευση του θεσμού και το 61ο να είναι ακόμα καλύτερο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης σχολίασε:

«Ιστορικές διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Αιγαίου υπηρετούν την προαγωγή του ναυταθλητισμού αλλά παράλληλα – και αυτό είναι που δίνει προστιθέμενη αξία – την προβολή του πολιτιστικού πλούτου των νησιών μας, τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους νικητές, στους διοργανωτές αλλά και σε όλους όσους εργάζονται ώστε το Ράλλυ Αιγαίου να βρίσκεται πάγια σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του σε 41 Ράλλυ Αιγαίου ο 93χρονος ιστιοπλόος Στέλιος Μπόνας, ο οποίος συγκινημένος υποσχέθηκε ότι θα τρέξει και στο 61ο Ράλλυ Αιγαίου το καλοκαίρι του 2024.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η καλύτερη από τις ζωγραφιές που ζωγράφισαν οι ιστιοπλόοι στην Ίο. Νικήτρια, ύστερα από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της διοργάνωσης, αναδείχθηκε η Δάφνη Κωστοπούλου, πλήρωμα στο σκάφος «VELOS». Η ζωγραφιά της νικήτριας θα αποτυπωθεί στο μπλουζάκι του 61ου Ράλλυ Αιγαίου. Την βράβευση έκανε ο Δημήτρης Ζαρογιάννης Marine Global KAM και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της χορηγού εταιρείας Jotun Hellas, ο οποίος για πρώτη φορά έτρεξε σε Ράλλυ Αιγαίου ως πλήρωμα στο MAYAKI ΙΙ. «Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία η ενεργή συμμετοχή στον επετειακό αγώνα. Το είχαμε υποσχεθεί πέρσι και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Είμαστε υπερήφανοι σαν εταιρεία για τη συμμετοχή μας ως χορηγοί για 8η συνεχόμενη χρονιά στο επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου. Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα που προβάλλει αξίες, όπως ο σεβασμός, η πίστη, η φροντίδα και η τόλμη, που πρεσβεύουμε και στην Jotun Hellas. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 61ο Ράλλυ Αιγαίου με ενεργή και πάλι συμμετοχή στον αγώνα».

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών. Προμηθευτές είναι το Φυσικό νερό ΔΙΡΦΥΣ, και τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Check Also

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Σάλπαρε για τον Φοίνικα Σύρου με «ναυμαχίες» boat to boat

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Σάλπαρε για τον Φοίνικα Σύρου με «ναυμαχίες» boat to boat Πλώρη για …