Βαριά ήττα του Αίαντα στο ντέρμπι πρωτιάς στην Σαντορίνη (Φωτο-Βίντεο)

Την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του γνώρισε ο Αίαντας Σύρου (μαζί με αυτή του 9-1 από την Ελλάς στις 23/11/19 για την Β κατηγορία) στην Σαντορίνη. Η ομάδα της Σύρου παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε 8-0 από την Θύελλα Καμαρίου σε αγώνα για την τρίτη αγωνιστική της Β φάσης του πρωταθλήματος. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε ο Χρήστος Πελέκης (εδώ και 2 χρόνια).
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν από πολύ νωρίς το προβάδισμα. Στο 1ο λεπτό, στην πρώτη φάση του ματς, ο Παπαλεξόπουλος βρήκε τον Τσιάβο στην περιοχή, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 3′ ο Νικλητσιώτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο από το ύψος της μικρής περιοχής, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Το 2-0 ήρθε ωστόσο στο 7′, μετά από νέα ασίστ του Παπαλεξόπουλου, ο Μαντούσης από κοντά πέτυχε το δεύτερο γκολ της Θύελλας.
Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 17′. Ο Μπιρμπίλι έκανε εξαιρετική βαθιά μπαλιά βρίσκοντας τον Κενδριστάκη από τα δεξιά στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Μώτο να αποκρούει αλλά στη συνέχεια η μπάλα πήγε ξανά στον Μπιρμπίλη που σκόραρε το 3-0 με ψηλοκρεμαστό σουτ.
Το… πάρτι της Θύελλας συνεχίστηκε πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Σιμιτσή να κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, νικώντας από κοντά τον Μώτο για το 4-0 στο 26′, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κενδριστάκης από κοντά σκόραρε το 5-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Στο 32′ ο Μώτος απέκρουσε το σουτ από κοντινή απόσταση του Τσιάβου, ενώ ο Νικλητσιώτης με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 39′.
Στο 40′ ο Αίαντας απείλησε με τον Ραμπαβίλα να κάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Τσουκαλάς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το… σόου της Θύελλας στο πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 44′. Ο Κενδριστάκης βρέθηκε στα δεξιά, έκανε την ασίστ πάρε-βάλε στον Νικλητσιώτη κι αυτός έκανε το 6-0.
Στο δεύτερο μέρος, που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Θύελλα πέτυχε άλλα δύο τέρματα, ενώ στο 62′ ο Αίαντας έχασε την ευκαιρία για να βάλει το γκολ της τιμής, με τον Μώτο να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι.
Στο 85′ η Θύελλα πέτυχε το 7-0 με αυτογκόλ του Κολλιάκου, ενώ στο 88′ ο Καφούρος διαμόρφωσε το τελικό 8-0!
Διαιτητική τριάδα: Χατζόπουλος, Ρούσσου, Νάκκας
Θύελλα Καμαρίου (Τσάμογλου): Τσουκαλάς, Αχμετάι (75′ Καφούρος), Κουλόλι, Μπιρμπίλι, Μαντούσης, Καστράτι, Κενδριστάκης, Σιμιτσής (65′ Λούκα), Νικλιτσιώτης, Τσιάβος (79′ Πεχλιβανόπουλος), Παπαλεξόπουλος (79′ Φύτρος)
Αίαντας Σύρου (Πελέκης): Μώτος, Βλαχάκης, Σαμανίδης, Καραμολέγκος, Ξαγοράρης (46′ Καλλίγερος), Κολλιάκος, Μαϊπας, Νομικός, Μουλίδης (75′ Μιχάλοβιτς), Ραμπαβίλας (79′ Μαραγκός), Ρηγούτσος (75′ Ρούσσος)

Παρακολουθήστε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από το sportcyclades.gr σε συνεργασία με το syros-sports.gr και το Volcano TV:
syros-sports.gr Η Αθλητική Ενημέρωση της Σύρου