Γ Εθνική: Αδυναμία πολλών ομάδων, αρχές Αυγούστου οι όμιλοι

Γ Εθνική: Κανονικά προς 8 ομίλους, αρχές Αυγούστου οι αποφάσεις

Κανονικά φαίνεται πως θα προχωρήσει το πλάνο των 8 ομίλων για τη νέα Γ’ εθνική της περιόδου 2017-2018.

severo-cafe-bar

Το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν συγκεντρώνει πλέον πιθανότητες καθώς στην ΕΠΟ σχεδιάζουν το νέο πρωτάθλημα με βάση τα όσα ανέφερε προκήρυξη του πρωταθλήματος του περασμένου καλοκαιριού.

Οπως γράφει η «Ελευθερία» σύμφωνα με την προκήρυξη, η νέα Γ’ εθνική θα αποτελείται από οχτώ ομίλους, που θα περιλαμβάνουν δεκατέσσερις ή δεκατρείς ομάδες μιας και το σύνολο των ομάδων είναι 110.
Το ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής θα έχει την ιδιαιτερότητα πως οι πρωταθλητές δεν θα ανέβουν απευθείας στην Β’ εθνική αλλά θα γίνουν μπαράζ!

tramonto-728x90

Σε αυτά θα πάρουν οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου των 8 ομίλων. Συνολικά δηλαδή θα πάρουν μέρος οχτώ ομάδες.
Θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα ανέβουν στη Β’ Εθνική. Συνολικά θα ανέβουν δηλαδή τέσσερις ομάδες και όχι μόνο δύο, όπως πρότεινε πρόσφατα η Football League (Β’ εθνική).

likehome
Όσον αφορά τον υποβιβασμό, θα πρέπει να πέσουν τουλάχιστον 53 ομάδες συνολικά, καθώς θα ανέβουν και αυτή τη χρονιά όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣΜ. Σχεδόν οι μισές ομάδες από κάθε όμιλο δηλαδή, 6 ή 7 ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν τη νέα χρονιά!

Αρχές Αυγούστου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο
Για τον καταρτισμό των ομίλων πάντως οι Μεσσηνιακές ομάδες πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής και θα έχει ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν αλλά και ο τρόπος και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων.

17201039_1310929265654216_5561283207646459680_n

Το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των 110 ομάδων φαίνεται πολύ πιθανό μιας και υπάρχουν κάποιες που δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής και κάποιες άλλες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη το αν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα η ΑΕ Καραϊσκάκης δήλωσε ήδη αδυναμία συμμετοχής. Τον κίνδυνο μη συμμετοχής ανακοίνωσε επίσημα η Θήβα, πρόβλημα υπάρχει και στη Σύρο, ενώ και στην Αχαΐα ο περσινός πρωταθλητής της Α’ τοπικής Διαγόρας Βραχνέικων, σύμφωνα με δηλώσεις των παραγόντων του, ενδέχεται να αγωνιστεί ξανά στην Α’ τοπική αφού δεν φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής.

Επειδή λοιπόν υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές ομάδες, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στις αρχές Αυγούστου που θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στην διοργανώτρια ΕΠΟ ώστε να προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων.

Check Also

Το ευχαριστώ του Ζιάβρα στους χορηγούς… με απάντηση στον Γιάννη Σκλαβούνο

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας ευχαριστεί …