ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ…

Με στεφάνια από ελιά και παραδοσιακά ρακόμελα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμοργού, τους αγωνιζόμενους

ιστιοπλόους του πρώτου σκάφους  JINETERA (NOTK), με κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψιδά, που «πήρε την κανονιά» στα Κατάπολα της Αμοργού.

Στην υποδοχή – έκπληξη που διοργανώθηκε παρόντες ήταν ο Δήμαρχος του νησιού ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Φωστιέρης, ο Λιμενάρχης κ. Σιδηρόπουλος, η Ένωση Καταπολιανών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμοργού και ο ΑΝΠΟΑ. Παρούσα στην υποδοχή και η Αμοργιανή, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κα Άννα Γιαννακού-Πάσχου.
Η εκκίνηση για το δεύτερο αγωνιστικό σκέλος του 21ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα του ΝΟΤΚ δόθηκε στις 11 το πρωί στην Πάρο από το Ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ». Τα σκάφη κλήθηκαν να διανύσουν τα 56  μίλια από την γραμμή τερματισμού με άνεμο Βοριά εντάσεως 4 μποφώρ, ο οποίος εξασθένησε λίγο πριν το νησί της Ηρακλειάς.
Οι αθλητές του Α.Ν.Π.Ο.Α (Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού) υποδέχθηκαν τα τερματίζοντα πληρώματα του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “CYCLADES REGATTA 2015” του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, βοηθόντας τα σκάφη να «δέσουν» στο λιμάνι σε χώρο που έχει παραχωρήσει αποκλειστικά για τα σκάφη του αγώνα ο Δήμος Αμοργού προσφέροντας τους κεράσματα.

Παρούσα και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων Αμοργού ΕΔΟΚ με σκάφος και 2 δύτες έτοιμη να παρέχει τη βοήθεια της στον αγώνα.

Το βράδυ της άφιξης το bar «ΑΙΓΑΙΟΝ» διοργάνωσε welcome πάρτι με κερασμένη Smirnoff Ice Double Dark για όλους τους αθλητές .
Το πρωί της παραμονής των αθλητών στο νησί, το “Aegialis Hotel Resort &Spa” θα προσφέρει σε όλα τα πληρώματα παραδοσιακά ξεροτήγανα και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αμοργού θα μοιράσει από μια σακούλα πάγο στα σκάφη. Aναψυκτικά Λούξ θα προσφερθούν στους αγωνιζόμενους.
Το CYCLADES REGATTA 2015 διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α, του Ε.Ο.Τ, των ΕΛΤΑ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.
Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Skipper On Deck.
Χορηγοί του αγώνα η YAMAHA, η LOWRANCE, η Jaquar Land Rover και η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.
Τον αγώνα συνοδεύει το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Check Also

Στη Σλοβενία οι Γαβιώτης και Μιχαήλ του Ν.Ο Σύρου

Στη Σλοβενία βρίσκονται οι Συριανοί αθλητές  Γαβιώτης και Μιχαήλ του Ν.Ο Σύρου στα πλαίσια της …