«Ανοιχτό το ενδεχόμενο…»

Ο Λευτέρης Λαζαρίνος μίλησε στο syros-sports, για το… δεύτερο σπίτι του, για την συνεργασία με το Περιστέρι και για το μέλλον του στην ομάδα.

ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Από το 2011, είσαι στις ακαδημίες του Αρη Σύρου. Πώς ξεκίνησε το προσωπικό σου ταξίδι με τον σύλλογο;

«Η πρόταση να ασχοληθώ ενεργά με το στήσιμο των ακαδημιών, έγινε αρχικά από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας κ. Λώρη Σαλάχα και μετέπειτα, για να αναλάβω ενεργά κάποιο τμήμα, από την τότε προπονήτρια κα. Βαγγελίτσα Καγιαβά και τον κ. Μιχάλη Μανανά. Ο τρόπος που με προσέγγισαν και συζητήσαμε την προοπτική να συνεργαστούμε με έκαναν να νιώσω ενεργό κομμάτι αυτής της μπασκετικής οικογένειας που λέγεται ο Αρης Σύρου.Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω  και να ευχαριστήσω τον πρώην γραμματέα της ομάδας κ. Χρήστο Μοιράγια. Εναν άνθρωπο που πραγματικά  είχε και έχει τεράστιο όραμα γι αυτή την ομάδα, αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συνθήκες πλέον δεν επιτρέπουν  τέτοια ανοίγματα ώστε να ξαναδεί το καμάρι του να πρωταγωνιστεί σε επαγγελμάτικες κατηγορίες όπως το 2001. Φυσικά ποτέ μη λες ποτέ».

 

Πώς είναι η συνεργασία σου με τη τωρινή διοίκηση και δη με πρόεδρο τον κ.Βαρθαλίτη;

«Η διοίκηση έχει πολλά μέλη και το καθένα έχει τις δικές του απόψεις. Ενα είναι το σίγουρο! Οτι υπάρχει κοινή φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από το καλό της ομάδας και των παιδιών. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βαρθαλίτης, αγαπάει το μπάσκετ και τα παιδιά και αυτό το μεταδίδει σε όλους τους συνεργάτες του. Ειλικρινά είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε δίπλα μας, κοντά μας».

Η επαγγελματική συνεργασία με το ιστορικό σωματείο του Περιστερίου, μπορεί να συνεισφέρει στο «χτίσιμο» ενός ολοκληρωμένου παίκτη;

«Η επιλογή να συνεργαστούμε με αυτό το ιστορικό σωματείο δεν ήταν τυχαία. Υστερα από προσωπικές επαφές που είχα και με άλλα σωματεία της Αθήνας,  καταλήξαμε  στην ομάδα του Περιστερίου. Οι επαφές που είχα με τον γενικό αρχηγο κ.Παρδακίδη Γιώργο με «κέρδισαν» διότι μου έδειξε απο τη πρώτη στιγμή  το πραγματικό του ενδιαφέρον για την ομάδα. Η συνεργασία μας δεν θα στηριζόταν μόνο σε προπονητικό επίπεδο, αλλά και σε άλλους τομείς (διοικητικά και ιατρικά θέματα. Εξάλλου οι συχνές επισκέψεις των ανθρώπων της ομάδας του Περιστερίου στο νησί και η συμμέτοχη αθλητών μας σε προπονήσεις και ιδιαίτερα στα καμπ της ομάδας του Περιστερίου το αποδεικνύουν περίτρανα.

Επιπλέον η έξτρα συνεργασία μας με προπονητές όπως οι κύριοι Πανούλιας, Δέλλιος,Τσουμπρής δείχνει ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του με σκοπό τη δημιουργία αθλητών με μόρφωση και σωστή αθλητική και εκπαιδευτική κατάρτιση. Πιστεύω λοιπόν, ότι σε λίγα χρόνια η προσπάθεια αυτή θα αποδώσει καρπούς και θα δούμε μετά απο πολλά χρόνια στη Σύρο έναν ολοκληρωμένο παίκτη».


Γιατί ένας γονέας πρέπει να επιλέξει την ακαδημία του Αρη Σύρου για τα πρώτα μπασκετικά βήματα του παιδιού του;

«Η ακαδημία μας έιναι απόλυτα προσηλωμένη στο παιδί, είτε ως αθλητή, είτε ως ολοκληρωμένη οντότητα που είναι και το πιο σημαντικό. Η διοίκηση του συλλόγου αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και κυρίως τα παιδιά. Επίσης, εντείνουν όλες τις προσπάθείες τους με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών σε όλους του τομείς. Αυτό εξάλλου φαίνεται μέσω των δραστηριοτήτων του συλλόγου καθώς και από τις ενέργειες για τη συνεχή επιμόρφωση των προπονητών στο παιδαγωγικό και αθλητικό κομμάτι».

Ποιός είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Μαρίνο θα σου πω το εξής που λέω συνέχεια. Παίκτες και ιδίως ο προπονητής σε μία ομάδα είναι κάτι που δεν είναι ποτέ σταθερό. Οταν θα έρθει η στιγμή να φύγω και κοιτάξω πίσω, θέλω να ξέρω ότι έχω συντελέσει ώστε τα γεγονότα να έχουν φτάσει σε  ένα σημείο που οι απαιτήσεις να είναι ακόμα πιο υψηλές για τον επόμενο που θα με διαδεχθεί. Η  χρονιά για εμάς τελειώνει στις 31 Μαϊου. Ολα θα ξεκινήσουν απο την αρχή θα μιλησω με την διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας  και εφόσον η φιλοσοφία παραμένει η ίδια και από τις δύο πλευρές, τότε ναι. Θα παραμείνω! Το έχω πει και στο παρελθόν. Ο Αρης ειναι το δευτέρο μου σπίτι».


Εν ολίγοις, αποκαλύπτεις πώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραμονής σου στην ομάδα.

«Ναι! Τα πάντα είναι ανοιχτά. Υπομονή λίγες μέρες!».

Κάτι τελευταίο. Κατάγεσαι από την Σύρο, οπότε έχεις πολλές εικόνες στο μυαλό του. Πώς βλέπεις το επίπεδο του αθλήματος στο νησί;

«Θεωρώ ότι το μπάσκετ έχει μία μικρή κάμψη τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις, θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι παροδικό και θα παρουσιάσουμε πάλι σημαντικά δείγματα βελτίωσης και ανοδικής πορείας. Είναι άξιες συγχαρητηρίων οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων στο τοπικό μπάσκετ. Ανθρώπων οι οποίοι δείχνουν ότι αγαπούν το άθλημα και προσπαθούν να δημιουργήσουν γερές και υγιείς βάσεις».

Check Also

Έκοψε την πίτα ο Άρης Σύρου (Φωτο)

Έκοψε την πίτα ο Άρης Σύρου (Φωτο) Την πρωτοχρονιάτικη πίτα  έκοψε στο Θεατράκι της Ευανθίας …