ΑΓΙΑΞ-Α.Ο.Σ ΚΑΙ Ο ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΟΥ ΘΑ «ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ» ΤΑ ΔΥΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ
Η συνεργασία Άγιαξ και Α.Ο.Σ μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί, οριστικοποιήθηκε όμως και τυπικά χθες με τις μετακινήσεις Μουράι, Μπαλόπιτα και Σαγκινέτου…

Ασφαλώς και ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμη αλλά τη να την κάνουμε; Στην ανακοίνωση το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των δυο πλευρών. Τα δελτία των αθλητών παραδόθηκαν από τον Ζάννε στον Φώσκολο, οι παίκτες συμφώνησαν και έβαλαν τις υπογραφές τους, οπότε το μόνο που απομένει είναι το τυπικό της υπόθεσης.

Ας ξετυλίξουμε το «κουβάρι» λίγο λίγο όμως και να ξεκινήσουμε από τον Α.Ο.Σ.


Η σκέψη του Γιώργου Φώσκολου για συνεργασία των δυο ομάδων και η θετική απάντηση από τους πρωταθλητές Κυκλάδων στους Κυπελλούχους ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο Συριανό ποδόσφαιρο. Με δεδομένο ότι τα φετινά μπάτζετ και των δυο ομάδων θα πέσουν κατακόρυφα, η μόνη σωτηρία για κάτι καλό ήταν να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα που θα την πλαισιώνουν αθλητές και των δυο συλλόγων.

Με Μουράι, Σαγκινέτο, Μπαλόπιτα, Συριανό και ίσως Ρούσσο Κ. και Βαλάντη Αναγνωστόπουλο από την μια πλευρά και τους καλούς Συριανούς που είδη έχει στο ρόστερ του ο Α.Ο.Σ από την άλλη, φτιάχνετε η ιδανική Συριανή ομάδα που θα μπορέσει και φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Επιβάλλονται βέβαια δυο -τρεις μεταγραφικές κινήσεις από τους παράγοντες του Α.Ο.Σ που θα ανεβάσουν τον πήχη της ομάδας κατακόρυφα και θα του επιτρέψουν να σπριντάρει στα τελευταία 100 μέτρα της διαδρομής στον «μαραθώνιο» του Απριλίου.


Μεγάλη μεταγραφή, ίσως και η μεγαλύτερη για φέτος είναι η «παραμονή» του Μιχάλη Τερόλη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Παίκτης υψηλών προδιαγραφών, αγωνίζεται με χαρακτηριστική ευκολία σε τρεις θέσεις (αρ.μπακ-στόπερ-αμ.χαφ) και παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από άλλες ομάδες, προτίμησε τη Σύρο και τα «παρεάκια» του από το χρήμα και τους υψηλούς στόχους. Μπράβο του!!! Λίγοι αθλητές θα το έβλεπαν έτσι…


Επιβάλετε η ανανέωση συμβολαίου του Γιάννη Τζώρτζη ο οποίος θα αποτελέσει την «σημαία» της ομάδας στην μετά «Λεο» εποχή. Ο ένας αρχηγός έφυγε για τα ποδοσφαιρικά «στέκια» του Πειραιά και είναι σημαντικό να παραμείνει στην ομάδα ο δεύτερος για να υπάρξουν και οι ισορροπίες στην συνένωση Α.Ο.Σ και Άγιαξ. Ο Τζώρτζης «ούτος η άλλος» είναι παίκτης υψηλών προδιαγραφών και με την εμπειρία του μπορεί να διαχειριστεί άνετα το «πάντρεμα» των δυο συλλόγων εντός του αγωνιστικού χώρου. Χώρια που θα δώσει λύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι με την ποιότητα που διαθέτει.

Πάμε παρακάτω…
Παίρναμε στον Άγιαξ τώρα και στην απορία πολλών για τους λόγους που δωρίζει όλη την ενδεκάδα στον μεγάλο του ως τώρα αντίπαλο. Δεν είμαι μέσα στις ομάδες αλλά η λογική λέει πως οι σημαντικότεροι λόγοι ίσως και οι μοναδικοί είναι δυο.

 

Πρώτον οικονομικοί…
Οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν στον Αίαντα να κάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητισμό. Κακά τα ψέματα τα έξοδα για την κάθε ομάδα είναι πολλά και οι πορείες των ομάδων εξαρτώνται πλέον από τους χρηματοδότες που έχει από πίσω του ο κάθε σύλλογος. Στον Άγιαξ όπως φαίνεται δεν άντεξαν το οικονομικό βάρος και πολύ απλά οι άνθρωποι αποφάσισαν για το καλό του Συριανού ποδοσφαίρου να ενισχύσουν τον αντίπαλο που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος αυτής της απόφασης είναι οι ακαδημίες.
Οι ακαδημίες του Άγιαξ είναι η μεγαλύτερη «περιουσία» ως τώρα αυτής της ομάδας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα τμήματα του Άγιαξ στις μικρές ηλικίες έπιασαν κορυφή, δείγμα της σκληρής δουλειάς που έχει γίνει από τον Γιώργο Ρούσσο και το επιτελείο του. Δυο παίκτες της ομάδας από την φετινή χρονιά μετακόμισαν σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες ομάδων της Superleague, πράγμα που σκόρπισε χαρά σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας , ανοίγοντας παράλληλα την όρεξη για περισσότερες ποδοσφαιρικές παραχωρήσεις στο άμεσο μέλλον.

Αν η ανδρική σου ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, στερείς από πολλά μικρά παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να διακριθούν σε μια μεγάλη ομάδα. Οπότε το δίλλημα ήταν… ή πρωταθλητισμός, ή βγάζουμε και άλλους Φουάσηδες και Σταφυλάδες φτιάχνοντας ακόμα περισσότερο το όνομα αυτής της ομάδας.
Κερδισμένοι από αυτή την συνεργασία είναι σίγουρο πως θα βγουν και οι δυο. Από τη μια στον Α.Ο.Σ έφτιαξαν ομάδα πρωταθλητισμού χωρίς περιττά έξοδα και πολλές μεταγραφές και από την άλλη στον Άγιαξ θα πληθύνουν και άλλο τα παιδιά των ακαδημιών βλέποντας πως η ομάδα, τους δίνει την ευκαιρία από πολύ νωρίς να διακριθούν.

***Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση στον Α.Ο.Σ με τον υψηλόσωμο στόπερ Βαλάντη Αναγνωστόπουλο που δεν έχει αποφασίσει αν θα μείνει στο νησί και την επόμενη σεζόν. Στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες οι Γιώργος Πάπιτσης και Κυριάκος Σαμιωτάκης. Οι δυο αθλητές τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης του προπονητή Μιχάλη Μανθόπουλου που τους είχε παίκτες στην ομάδα του Πάγου προ μια οκταετία. Διακαής πόθος της διοίκησης του Α.Ο.Σ είναι ο Κυκλαδίτης «Μπεργκ» Ηλίας Κώτσης. Ο υψηλόσωμος επιθετικός που έδειξε τα διαπιστευτήρια του με τη φανέλα του Άγιαξ δοκιμάζεται από ομάδες Β και Γ Εθνικής αυτή την περίοδο έχοντας ικανοποιήσει με την απόδοσή του, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα της Σύρου.

Check Also

Ελλάς Σύρου-Ιάλυσος Ρόδου: Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές (Βίντεο)

Ελλάς Σύρου-Ιάλυσος Ρόδου: Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές (Βίντεο) Δείτε τα γκολ και τις …