Αποφάσεις Γ.Σ. ΕΣΑΠ και θωράκιση πρωταθλήματος στο match fixing

Αποφάσεις Γ.Σ. ΕΣΑΠ και θωράκιση πρωταθλήματος στο match fixing

Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΠ ολοκλήρωσε τις εργασίες της με επιτυχία και το Σώμα των εκπροσώπων των ΤΑΑ έλαβε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ και μάλιστα παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου.
Κατ΄ αρχήν εγκρίθηκαν ο οικονομικός, διοικητικός και διαχειριστικός απολογισμός 2016-17.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος απηύθυνε χαιρετισμό και ανέλυσε την οικονομική και διοικητική κατάσταση της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του τη σεζόν που πέρασε και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανανέωση του συμβολαίου με τον ΟΠΑΠ για την κεντρική χορηγία αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Οι πρόεδροι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ αποφάσισαν στενότερη συνεργασία των δύο φορέων και δημιουργία κοινής επιτροπής που θα οργανώσει το πλάνο δράσης με χρονοδιαγράμματα και στόχους.

Εγγράφηκαν ως μέλη της ΕΣΑΠ ο Εθνικός Πειραιώς και η ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου.

Στη Γ.Σ. πάρθηκε απόφαση «σταθμός» για τη θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος VolleyLeague« Πάμε Στοίχημα». Με αφορμή την έρευνα των Αρχών σχετικά με το εάν υπάρχουν στοιχεία για το ενδεχόμενο χειραγώγησης αγώνων (match fixing) των δύο περασμένων πρωταθλημάτων, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με μεγάλη διεθνή εταιρεία ελέγχου και αξιολόγησης αξιοπιστίας των αγώνων με βάση τα στατιστικά και άλλα δεδομένα του πρωταθλήματος.

Η ΕΣΑΠ με τον τρόπο αυτό δείχνει άμεσα αντανακλαστικά και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων. Αποδεικνύει έμπρακτα πως ως διοργανώτρια θα είναι αμείλικτη απέναντι σε οιονδήποτε επιχειρήσει να δημιουργήσει σκιές στο πιο ανταγωνιστικό και αξιόπιστο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Συζητήθηκαν ακόμα:

Θέματα της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που συνεδριάζει την Τρίτη 18/7.

Θέματα της προκήρυξης για το πρωτάθλημα 2017-18 και προτάσεις για την αναβάθμιση του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Θέματα του ΠΑΣΑΠ, σχέσεων ΤΑΑ με τους αθλητές και αριθμού παικτών εντός και εκτός ΕΕ.

Θέματα Διαιτησίας και Πειθαρχικού Δικαίου.

Προβλήματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις έδρες των ομάδων και προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Ενεργοποιήθηκε άρθρο του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΣΑΠ σχετικά με τα ποσοστά που εισπράττουν τα ΤΑΑ από τις χορηγίες της Ένωσης. Σύμφωνα με αυτό κάθε ΤΑΑ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην VolleyLeague«Πάμε Στοίχημα» και αγωνίζεται στην κατηγορία για μία σεζόν (περίπτωση Κυζίκου Νέας Περάμου) θα εισπράττει το 75% της επιχορήγησης και εάν μένει στην κατηγορία για δύο σεζόν θα εισπράττει το 90% της επιχορήγησης. Εάν θα μείνει στην κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα εισπράττει το 100% της προβλεπόμενης επιχορήγησης. Τα ποσά που θα παρακρατούνται θα δημιουργήσουν αποθεματικό στο ταμείο της ΕΣΑΠ. Στο αποθεματικό θα συμβάλουν και τα υπόλοιπα ΤΑΑ με μέτρα που θα ανακοινωθούν στο επόμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ.

Πηγή: ΕΣΑΠ

Check Also

Ήττα του Φοίνικα στον τελικό του πρωταθλήματος Αιγαίου

Ήττα του Φοίνικα στον τελικό του πρωταθλήματος Αιγαίου Πλησίασαν την ανατροπή οι Νεάνιδες του Φοίνικα …