ΔΙΠΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγωνιστικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα ανδρών και παίδων έχει αυτό το διήμερο ο Άρης Σύρου…

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ δίνει σήμερα Σάββατο στις 19:00 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» τον τέταρτό της αγώνα για την φετινή σαιζόν και το πρωτάθλημα Κυκλάδων με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ.

Πρόκειται για αγώνα που ήδη έχει αναβληθεί δύο φορές, μία στις 08-11-2014 ένεκα βροχόπτωσης και με τα γνωστά προβλήματα που χρόνια τώρα δημιουργεί στο παρκέ του γηπέδου και μία ένεκα δυσμενών καιρικών συνθηκών έξι μέρες μετά, οι οποίες δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να έλθουν στην Σύρο από το νησί της Μυκόνου.

 

Η προετοιμασία της ομάδας του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ για τον αγώνα και αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκε μετ’ εμποδίων, καθώς βασικά στελέχη απουσίαζαν εκτός νησιού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και λόγω των πανελληνίων σχολικών αγώνων λυκείων, και ολοκληρώθηκε εχθές με τον κόουτς Γιώργο Αραβοσιτά να ανακοινώνει την τελική δωδεκάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι εξής αθλητές: Παπαφωτίου, Βασιλειάδης, Παλαιολόγος, Ρούσσος Ιωάν., Κακούρης, Γαβιώτης, Πάπιτσης, Δαρζέντας, Αληφραγκής Βιτάλης και Αραβοσιτάς. Μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί ο Τρέντζιος, ο οποίος ταλαιπωρείται από μία ίωση και η συμμετοχή του θα οριστικοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, αναλόγως της εξέλιξης της υγείας του.

 

Ο σημερινός αγώνας έχει για τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ δύο ιδιαιτερότητες. Αφενός είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά από σχεδόν δύο μήνες και τον αγώνα της 20 Δεκεμβρίου 2014 με τον Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και αφετέρου, έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα μετά την ήττα από τον τελευταίο, θεωρείται κρίσιμος για την συνέχεια και το ενδεχόμενο πρόκρισης στην επόμενη φάση, αφού με ήττα θα υπολείπεται των Μυκονιατών κατά μία νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση, αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα για τις προνομιούχες δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

 

Στην τελευταία του ομιλία προς τους παίκτες ο κόουτς Γιώργος Αραβοσιτάς επισήμανε αυτά τα δύο και τους συνέστησε «.μαχητικότητα, πάθος, ομαδικότητα και συνεχή προσπάθεια επί σαράντα λεπτά, διότι πρέπει αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση να καθρεφτίζονται στο παρκέ την ώρα του αγώνα. Πιστεύω σε σας και σαν αθλητές και σαν χαρακτήρες και είμαι σίγουρος ότι θα «βγάλουμε» περισσότερη ενέργεια και θα δείξουμε ακόμη καλύτερη εικόνα από τον τελευταίο μας αγώνα.».

 

Ο πιστός κόσμος της ομάδας αναμένεται για ακόμη ένα παιχνίδι να βρεθεί κατά δεκάδες στην εξέδρα του «Δ. Βικέλας» και να υποστηρίξει με πάθος και ζωντάνια την προσπάθεια των πρωταγωνιστών εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Ευκαιρία για τους «μικρούς»

Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής στις 09:00 στο ίδιο γήπεδο το παιδικό τμήμα της ομάδας του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ τίθεται αντιμέτωπο με την αντίστοιχη ομάδα του Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ για το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Ο αγώνας του πρώτου γύρου της 09-11-2014 στο γήπεδο «Ν. Κορνάρος» της Τήνου είχε βρει νικητές του Συριανούς με 39-15, μετά από έναν αμφίρροπο για δύο δεκάλεπτα αγώνα .

Ο κόουτς Μιχάλης Μανανάς είδε στην προπόνηση της Παρασκευής αρκετούς παίχτες του να απουσιάζουν ένεκα ιώσεων (Μάνης, Νικολακόπουλος, Φαρμάκης) και εκ των πραγμάτων, αλλά και λόγω του rotation που εφαρμόζει στην ομάδα, κατέληξε στους δώδεκα αθλητές, που την Κυριακή το πρωί θα βρεθούν στο παρκέ του «Δ. Βικέλας». Αυτοί είναι οι: Ξένος, Παχής, Κωστόπουλος, Ξαγοράρης, Φωστέρης, Καπέλλας, Ρούσσος Π., Λειβαδίτης, Τάνταλος, Μανανάς, Τρούλος και Κολσούζογλου. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι τρεις τελευταίοι ανήκουν στο τμήμα miniτων Ακαδημιών του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ και, όπως κρίνεται αναλόγως κάθε φορά μεταξύ του προπονητικού τιμ, προωθούνται και στελεχώνουν το παιδικό τμήμα, αποκτώντας εμπειρίες και παραστάσεις από ατμόσφαιρα αγώνα.

Ο κόουτς Μιχάλης Μανανάς μιλώντας στους αθλητές τόνισε μεταξύ άλλων «.σε κάθε αγώνα παίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Προσπαθούμε ό,τι έχουμε μάθει στις προπονήσεις να το εφαρμόζουμε στην αναμέτρηση. Στόχοι είναι η ομαδικότητα, η συνεχής αγωνιστικότητα και πάνω απ’ όλα να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ και την προσπάθεια που καταβάλλουμε!».

Τα παιδιά της ομάδας, παρά το άχαρο της ώρας, καλούν τον κόσμο να έλθει στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, όπως πράττει σε κάθε φετινό τους αγώνα, και να χειροκροτήσει τους εικοσιτέσσερις για σαράντα λεπτά και μόνον αντιπάλους και τις προσπάθειές τους.
Δείτε τα δυο βίντεο που ετοίμασε το γραφείο τύπου του Άρη Σύρου και συγκεκριμένα ο Σωτήρης Νικολακόπουλος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=tF_NLFcHrg0
http://www.youtube.com/watch?v=aXYaLQ5jlFc

Check Also

ΕΣΚ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές (28-30/4)

ΕΣΚ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές (28-30/4) Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων …