Ξεκίνησε η εβδομάδα Δημήτριος Βικέλας στην Σύρο (Φωτο-Βίντεο)

Ξεκίνησε η εβδομάδα Δημήτριος Βικέλας στην Σύρο (Φωτο-Βίντεο)

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους και η διοργάνωση Δημήτριος Βικέλας ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Σύρο. Ανήμερα της επετείου αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα πριν από 128 χρόνια, ξεκίνησε από την Ερμούπολη προς όλη τη χώρα η εβδομάδα του αθλητικού – εκπαιδευτικού προγράμματος: «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία και Αξίες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η επικεφαλής του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου κα Ιλεάνα Κλοκώνη με τους συνεργάτες του προγράμματος, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους και τους υπαλλήλους του Γραφείου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης δίνουν από το πρωί τον καλύτερο εαυτό τους για ένα λαμπρό αποτέλεσμα.

Το σχέδιο δράσης του προγράμματος για τη Σύρο περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ στην Σύρο θα βρεθούν σπουδαίοι αθλητές και Ολυμπιονίκες.

Στη Σύρο αναμένεται να φτάσουν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Νίκη Μπακογιάννη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Νίκος Συρανίδης, η Μαρία Πρεβολαράκη, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Τάκης Φύσσας, ο Άγγελος Μπασινάς, η Βούλα Ζυγούρη, η Εύη Μωραϊτίδου, η Δήμητρα Μαγανουδάκη, η Άγη Κασούμη, η Μαρία Πολύζου, ο Γιώργος Πρίντεζης, η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και επιπλέον προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται στην Σύρο η Όλγα Βασδέκη.

Η Όλγα Βασδέκη είναι πρώην πρωταθλήτρια του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν. Είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αθλήτριες που έχει λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες (1996, 2000, 2004) και έχει καταφέρει να προκριθεί σε ισάριθμους τελικούς στο τριπλούν γυναικών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την εναρκτήρια πρώτη ημέρα.

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …