ΕΒΡΕΞΕ «ΠΕΤΡΕΣ» ΣΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

Η ισχυρή βροχή είχε συνέπειες και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων…

σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Λογότυπου»…
Ο δυνατός άνεμος και η βροχή έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη των γονέων την άθληση των παιδιών τους στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου και εύχονται «να μην τους βρει κανένα κακό» σε περίπτωση που στέκονται κάτω από το στέγαστρο του κυλικείου.

Ο λόγος της ανησυχίας προφανής, αφού με τέτοιες καιρικές συνθήκες αποκολλώνται πέτρες από το ερειπωμένο κτίσμα Λαδόπουλου, το οποίο συνορεύει με το γήπεδο, και πέφτουν πάνω στους ελενίτες οι οποίοι αποτελούν στέγαστρο, με αποτέλεσμα να «χτυποκαρδίζουν» όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό την ώρα εκείνη.
Όπως δήλωσαν στον ΛΟΓΟ γονείς παιδιών, τα οποία αθλούνται με Ακαδημίες Ποδοσφαίρου στο γήπεδο, το θέμα της επικινδυνότητας είναι γνωστό στον Δήμο, αλλά δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα, ενώ δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν, δεδομένου ότι τα ερειπωμένα κτίσματα Λαδόπουλου έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΟΑΕΔ (από τον Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που ανήκαν κατά το παρελθόν) «και άντε ψάξε να βρεις υπευθύνους να παραπονεθείς».

Σε επικοινωνία της εφημερίδας μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Γουσγουνέλη, μας έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα όντως είναι γνωστό στον Δήμο και έχει γίνει σχετικό έγγραφο στον ΟΑΕΔ. «Ο Δήμος, εδώ και δυο μήνες, έχει έλθει σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, που είναι ιδιοκτήτης των κτηρίων Λαδόπουλου, ώστε να επιληφθεί. Μετά την παρέμβασή μας έχει κάνει μελέτη αποκατάστασης των κτηρίων, σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα».
Υπογραμμίζει ότι ο ίδιος οδήγησε κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στα ερειπωμένα κτίσματα και τους έδειξε τα σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα και χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης. «Τους επιδώσαμε το πρωτόκολλο επικινδύνου κτίσματος και ήδη έχουν κάνει μελέτη αποκατάστασης, αλλά περίμεναν την έγκριση του προϋπολογισμού τους ώστε να γίνει η σχετική ανάθεση και να προχωρήσουν στην εκτέλεση των απαιτούμενων παρεμβάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, έδωσε εντολή στο συνεργείο Δήμου να επιληφθεί του θέματος και να απομακρύνει τις πέτρες που έχουν σωρευτεί στο στέγαστρο, καθώς και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πτώσης και άλλων, με τα όποια απρόβλεπτα δυσάρεστα αποτελέσματα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

 

Πηγή: logotypos.gr

Check Also

Το ευχαριστώ του Ζιάβρα στους χορηγούς… με απάντηση στον Γιάννη Σκλαβούνο

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας ευχαριστεί …