Στην Σύρο ο Ντανιέλ Μπατίστα

Στην Σύρο ο Ντανιέλ Μπατίστα…

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην χώρα μας την δεκαετία του «90΄», ο Ντανιέλ Μπατίστα θα είναι, ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους στον φιλανθρωπικό αγώνα του Α.Ο Σύρου, με τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του ΠΣΑΠ που θα γίνει την Κυριακή (23/4, 12.45) στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Την οργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα έχει αναλάβει ο Πασχάλης Ρούσσος, που για μια ακόμη φορά, συμβάλει ώστε να γίνει κάτι καλό στο νησί της Σύρου. Ο αγώνας είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπου το παρών θα δώσουν ποδοσφαιριστές του ΠΣΑΠ.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα είναι παλαίμαχος διεθνής με την Ελλάδα ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1964 στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος αγωνιζόταν στην επίθεση. Είχε την πορτογαλική υπηκοότητα και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απέκτησε διαδοχικά την ολλανδική και την ελληνική.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιώς και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους για το εντυπωσιακό και εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού του. Το 1989 τον απέκτησε η ΑΕΚ όπου ξεχώρισε για την υψηλή τεχνική του και με την οποία κατέκτησε 1 πρωτάθλημα (1991-1992). Με τη λήξη εκείνης της περιόδου μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ έως το 1999, οπότε και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα με την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας αποτέλεσε αμέσως μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Στις 12 Οκτωβρίου 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα γαλανόλευκα χρώματα, συμμετέχοντας συνολικά σε 14 αγώνες και σκοράροντας 2 φορές. Είναι ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

 

Check Also

Αποκλείστηκε ο Πανναξιακός από το Κύπελλο (Τα αποτελέσματα του Σαββάτου)

Αποκλείστηκε ο Πανναξιακός από το Κύπελλο, καθώς ηττήθηκε 2-1 από τον Πανθηραϊκό που αγωνίζεται στην …