ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙΜΩΡΙΑ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ…

Οι εκλογές της ΕΠΣ, το «άδειασμα» στον Γιάννη Ζαράνη και ο Α.Ο. Σύρου που τρέχει για το χτίσιμο της νέας ομάδας.

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Σήμερα θα ξεκινήσω με κάτι που μισώ. Εκλογές και διοικητικές εξελίξεις στην ΕΠΣ Κυκλάδων.

Γενικά με τα διοικητικά της ΕΠΣ (απ ότι έχετε καταλάβει) δεν έχω ασχοληθεί και ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν με εκφράζει. Προτιμώ να ασχολούμαι με όλα τα άλλα. Μου είναι πιο ευχάριστο να σχολιάζω την αγωνιστική δραστηριότητα, τις ομάδες, τα λάθη παικτών, προπονητών, προέδρων … και όχι όλα τα υπόλοιπα. Γιατί στο τέλος ο κόσμος θα σε κατηγορήσει  ότι έχεις «δόλο» και δεν θα έχει  και άδικο.   

Διάβασα έκπληκτος όμως σε ιστοσελίδα, δημοσίευμα μέσα από το οποίο ο αρθρογράφος παίρνει θέση υπέρ της μιας παράταξης (έμπειροι παράγοντες κτλ. Κτλ.) και αμφισβητεί έντονα την δεύτερη  η οποία τυπικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη… Αυτό είναι το ωραίο και παράλογο  της υπόθεσης. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιοι, πως έχουν το σθένος να γράφουν, να σχολιάζουν και να κριτικάρουν ΑΝΩΝΥΜΑ. Ο δεύτερος συνδυασμός σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος κ. Δοκιμάκης (εκπρόσωπος παράταξης) , αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές της εβδομάδας. Οπότε… μάλλον βιαστικό ήταν το δημοσίευμα. Αλλά και πάλι επιμένω πως τα Μ.Μ.Ε δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε τέτοια ζητήματα και να αφήσουν άλλους να κρίνουν ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός για να πάρει τα ηνία.

Περνάμε και στην υπόθεση Ζαράνη…

Τιμωρήθηκε με 5 μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, γιατί στον τελικό του πρωταθλήματος δεν όρισε παρατηρητή αγώνα. Βάση νομοθεσίας, η ποινή ήταν σωστή. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κανονισμός είναι σαφής. 4 με 6 μήνες είναι η τιμωρία ενός διαιτητή που θα ξεκινήσει αγώνα χωρίς παρατηρητή. Επί της ουσίας, δεν επεβλήθη καμία τιμωρία, καθώς οι 5 (ημερολογιακοί) μήνες, αντιστοιχούν σε 1 παιχνίδι. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση ο αδικημένος της υπόθεσης είναι ο διαιτητής. Όχι ότι του στοιχίζει κάτι, αλλά δεν είναι και το πιο ευχάριστο, το όνομα σου να μπαίνει στη λίστα των τιμωρηθέντων, πολύ περισσότερο όταν ολοκλήρωσε τη σεζόν με μια εκπληκτική παρουσία στους αγώνες του. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε γι αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Η ΕΠΣ καλός η κακός… δεν όρισε παρατηρητή. Ο διαιτητής λίγο πριν το παιχνίδι ζήτησε από 2 ανθρώπους της ένωσης να μπουν παρατηρητές, όπως και από γνωστό δημοσιογράφο των Κυκλάδων. Όλοι αρνήθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής ήταν υποχρεωμένος η να το ξεκινήσει χωρίς παρατηρητή (έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια φέτος), η να μη το ξεκινήσει καθόλου. Φαντάζεστε τι είχε να συμβεί αν έλεγε δεν ξεκινάει ο αγώνας;;

Φαντάζεστε τις αντιδράσεις των ομάδων που ταξίδεψαν, των φιλάθλων που επίσης ταξίδεψαν; Τώρα θα μου πείτε… οι δυο παράγοντες της ΕΠΣ τι θα πάθαιναν αν έμπαιναν παρατηρητές; Ξέρω τι θα πάθαιναν. Δεν θα ήταν αισθητή η παρουσία τους στο γήπεδο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η γραβάτα είναι πάντα πιο σημαντική από το κύρος ενός αγώνα.

Να κρατήσουμε το πιο σημαντικό; Τον διαιτητή των άδειασαν, δεν τον στήριξαν και είναι κρίμα να τον χάσουμε από τις Κυκλάδες, γιατί όπως μαθαίνω τις τελευταίες ώρες δεν θέλει και πολύ για να μεταπηδήσει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιώς…

Πάμε στον Α.Ο.Σ 

Και πάμε στα αγωνιστικά… αυτό που μου αρέσει. Ο Α.Ο Σύρου αρχίζει και μπαίνει πολύ γρήγορα στο «ψητό». Μπορεί οι εκλογές να μην έχουν γίνει ακόμη, αλλά ο Γιώργος Φώσκολος φρόντισε να μη χαθεί χρόνος ενόψει του σχεδιασμού της ομάδας του. Αφού πρώτα ανανέωσε με έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος (Ραμπαβίλα), σκέφτεται  να κάνει δικό του άλλον έναν πετυχημένο στράικερ… Οι διαπραγματεύσεις με τον Ντέμη Ζώνα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αν δεν χαλάσει κάτι στην υπόθεση, ο αθλητής αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ερμούπολη, προκειμένου να πιει καφέ, να συμφωνήσει  και να φύγει για τις διακοπές του. Εν συνεχεία θα  υπάρξει και το δεύτερο ταξίδι του (30 Ιουνίου) στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ,για τις υπογραφές και την «σφραγίδα» των γκολ που θα ακολουθήσουν.

Πολλοί ίσως να πιστεύουν πως είναι τραβηγμένο μια ομάδα να κινείται για μεταγραφές πριν από την δημιουργία του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά εδώ δεν θα συμφωνήσω. Για να κρατήσεις στην ομάδα παίκτες όπως οι Ραμπαβίλας και να αποκτήσεις παίκτες όπως οι Ζώνας και…. (θα τα πούμε άλλη στιγμή), θέλει γρήγορες και αστραπιαίες κινήσεις. Πριν μπουν και άλλες ομάδες στο κόλπο της διεκδίκησης τους. Οπότε μάλλον σωστή είναι η σκέψη του τωρινού Δ.Σ του Α.Ο.Σ, καθώς οι μεγάλοι αθλητές δεν θα σε περιμένουν και πολύ.

Άσε που μετά τις εκλογές θα έχουμε και την τρίτη και φαρμακερή μεταγραφή στη θέση «10». Αν κρατήσουν το λόγο τους και μπουν οι δυο επιχειρηματίες (που είπαν) στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, ο οικονομικός πήχης θα ανέβει κατακόρυφα και ο Μάκης Βαρθαλίτης θα τρίβει τα χέρια του που θα έχει την πολυτέλεια να πάρει τον καθοδηγητή της αρεσκείας του.

*Σημείωση: Ο αρθρογράφος πρέπει να υπογράφει πάντα με το όνομα του πριν η μετά από κάποια αρθρογραφία, μα πολύ περισσότερο όταν μεταφέρει άποψη στον κόσμο.  

Check Also

Βαριές καμπάνες σε Α.Ε Πάρου και Νηρέα

Βαριές καμπάνες σε Α.Ε Πάρου και Νηρέα Βαρύς -όπως αναμενόταν- έπεσε ο πέλεκυς για τις …