Γεωργία Ρούσσου για Βαλένθια και νέο πλάνο

Η υπεύθυνη της ακαδημίας Βαλένθια Σύρου Γεωργία Ρούσσου, μιλάει στο Syros-Sports.gr για τη νέα συνεργασία της ακαδημίας της με την Ισπανική ομάδα, τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η συνεργασία με την ακαδημία της Άρσεναλ και τις βλέψεις που έχει πλέον στο πλευρό της Ισπανικής ομάδας.

«Σαν ακαδημία, θέλουμε να καλωσορίσουμε την Βαλένθια στο νησί μας. Είναι πολύ μεγάλη συνεργασία για εμάς και σίγουρα ένα χαρμόσυνο γεγονός για όλους μας. Μετά από μια πετυχημένη χρονιά με μια σπουδαία ομάδα όπως αυτή της Άρσεναλ, η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε με το τέλος της σεζόν, λόγο του ότι οι σχολές της Άρσεναλ φεύγουν από την Ευρώπη και πλέον θα δραστηριοποιούνται στην Κίνα και την Αμερική».

13439005_849366521886026_6646898472715173147_n

Είχατε ενημερωθεί για το γεγονός της αποχώρησης; Αν ναι… πότε;

«Ενημερωθήκαμε στο τέλος της σεζόν για την λήξη της συνεργασίας της Άρσεναλ από όλη την Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα ήμασταν ενήμεροι γι αυτό. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο δίκτυο τους και κυρίως ο κ. Αντώνης Βλάχος που έχει αναλάβει τα δικαιώματα της GPS στην Ανατολική Ευρώπη, κινήθηκαν πολύ γρήγορα με στόχο μια νέα μεγάλη συνεργασία που δεν θα μας άφηνε ξεκρέμαστους».

20196477_849426861879992_747210979_o

Άρα η πετυχημένη «συνταγή» συνεχίζεται τώρα και με την ακαδημία της Βαλένθια;

«Εμείς είχαμε μια σωστή και επιτυχημένη χρονιά με τους κ. Βλάχο και Τόλια. Έτσι πήραμε την απόφαση να τους ακολουθήσουμε στο επόμενο βήμα τους που ήταν η συνεργασία με τις ακαδημίες της Βαλένθια».

Πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχατε με τις ακαδημίες της Άρσεναλ σε δυο τουρνουά του Σοφικού και της Βουλγαρίας. Να υποθέσουμε πως ήταν αποχαιρετιστήρια τουρνουά της Άρσεναλ στην Ευρώπη;

«Όχι. Τα τουρνουά ήταν προγραμματισμένα από την αρχή της χρονιάς και έπρεπε να γίνουν. Η Άρσεναλ είναι μια σοβαρή ομάδα και όταν προγραμματίσει κάτι δεν το αλλάζει».

tramonto-728x90

Για πόσα χρόνια είναι η συνεργασία με τις ακαδημίες της Βαλένθια;

«Έχουμε ένα 5ετές πλάνο με τις ακαδημίες της Βαλένθια. Το Σεπτέμβρη ξεκινάμε με το πρώτο προπονητικό σεμινάριο που θα λάβουν μέρος και οι προπονητές μας, όπου και θα ενημερωθούν για το πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Στην συνέχεια θα διεξαχθεί το 1ο advance πρόγραμμα για τα παιδιά μας στην Αθήνα. Από όλα τα προγράμματα που θα γίνουν όλη τη χρονιά, παρουσία ανθρώπων της Βαλένθια θα σχηματιστεί μια «ελίτ» ομάδα κάθε κατηγορίας, από τα παιδιά που θα επιλεχθούν και θα λαμβάνουν μέρος σε Ευρωπαϊκά τουρνουά. Έχουμε ενημερωθεί, πως όλη τη χρονιά θα έρχονται σκάουτερ στο νησί μας, προκειμένου να παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών. Κάποια στιγμή πολλά από τα παιδιά της ακαδημίας μας, ίσως και να τους δοθεί η ευκαιρία να προπονηθούν μέσα στο ιστορικό «Μεστάγια», κάτι που θα αποφασίσουν οι άνθρωποι της Βαλένθια από τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν. Σε γενικές γραμμές, αυτό που μας έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας, είναι πως η νοοτροπία της Βαλένθια είναι να «βγάζει» καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω απ όλα και καλούς ανθρώπους στην κοινωνία. Η Βαλένθια γενικά βασίζεται στα δικά της παιδιά και τις ακαδημίες της, κάτι που μαρτυρά και η παρουσία 7 δικών της παιδιών στην ανδρική της ομάδα».

iosif-experience

Άρα επικρατεί ένας ενθουσιασμός από την καινούρια συνεργασία;

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία, ευελπιστώντας να έχουμε μια πετυχημένη και αποδοτική χρονιά με πολλές εμπειρίες και επιτυχίες στα δικά μας παιδιά. Θέλουμε οι μικροί ποδοσφαιριστές να έρχονται και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο και αυτό που κάνουν και γιατί όχι… μελλοντικά σε  κάποια από αυτά να γίνει το μεγάλο τους όνειρο πραγματικότητα».

Να κλείσουμε με το προπονητικό τιμ;

«Πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Παναγιώτης Τσούκος και Γιάννης Τζώρτζης έκαναν εξαιρετική δουλειά και θα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα δουλέψουμε και φέτος».

20108104_1361555297293399_3640589624023881023_n

 

Check Also

Ευχές στις μικτές μας ομάδες

Ευχές στις μικτές ομάδες που ξεκινούν σήμερα τους αγώνες τους στα πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων… …