Γι αυτό διέλυσε ο Α.Ο Σύρου

Από την «μαύρη ημέρα» της 14ης Αυγούστου, στην «μαύρη σελίδα» της 26ης του ίδιου μήνα. Δώδεκα ημέρες ήταν αρκετές, για να καταστραφεί ένα «οικοδόμημα» 5 ολόκληρων ετών. Η αρχή έγινε με την μη συμμετοχή του Α.Ο Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, με τον «θλιβερό επίλογο» να γράφεται λίγες ημέρες αργότερα, όπου η ομάδα αδυνατεί να δηλώσει έστω και μια απλή συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Τόσο άσχημα.

Του: Μάκη Πρίντεζη

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017. Επιστρέφουμε μετά από καιρό για να μιλήσουμε γι αυτά που έγιναν στην Σύρο, τους λόγους που η ομάδα διαλύθηκε , τον Γιώργο Φώσκολο να εξακολουθεί να βλέπει «φαντάσματα» στα πρόσωπα Πύργου και Ζιάβρα (με αφορμή την επιστολή του), χωρίς όμως να κοιτάζει τα ποδοσφαιρικά «εγκλήματα» που έκανε μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και τις προσπάθειες του να αποτρέψει τους παίκτες να παίξουν στην ομάδα της θέλησης τους…

Τον διέλυσε τον Α.Ο.Σ

Δεν ξέρω αν φταίει εξ ολοκλήρου ή όχι, αλλά η ιστορία της ζωής, μα πάνω απ όλα του Συριανού αθλητισμού, γράφει πως ο Α.Ο Σύρου με ηγέτη Γιώργο Φώσκολο… πήρε το πρωτάθλημα, με ηγέτη Γιώργο Φώσκολο πήρε το Κύπελλο, με ηγέτη Γιώργο Φώσκολο εξασφάλισε την ιστορική άνοδο και με ηγέτη Γιώργο Φώσκολο δεν αγωνίζεται πλέον σε κανένα  πρωτάθλημα. Τι να τους κάνεις τους τίτλους; Τι να την κάνεις την δόξα; Πρωτάθλημα, Κύπελλο και ένα ονειρεμένο «νταμπλ»; Φαντάζομαι πως ούτε και ο ίδιος ονειρεύτηκε αυτό το προσωρινό;; τέλος. Την στιγμή μάλιστα που μετά από χρόνια, κατάφερε να «κερδίσει» τον κόσμο, που επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Σύρου.

Έπρεπε να φύγει σαν «πρίγκιπας» και όχι σαν «ξυπόλυτος πρίγκιπας»

Την έκφραση αυτή είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος παλαιότερα για έναν καλό του συνεργάτη. Δεν μπορεί να θυμάμαι λάθος.

Γνώμη μου είναι πως ο Γιώργος Φώσκολος έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα τον Απρίλιο. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. «Άγαλμα» θα τον είχε κάνει ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νησιού. «Πήρα την ομάδα από το πουθενά, κατέκτησα πρωτάθλημα, Κύπελλο, ανέβασα το σύλλογο στην Γ Εθνική και τώρα πάρτε την… εσείς που με πολεμάτε». Αυτό θα έκανα στη θέση του, από την στιγμή που  ο ίδιος νοιώθει να τον «πολεμούν», όπως τόνισε και στην τελευταία του επιστολή.

Μια μικρή παρατήρηση πριν συνεχίσουμε. Ο λόγος που δεν δημοσιεύτηκε η επιστολή του Γιώργου Φώσκολου στην ιστοσελίδα μας (SC24), ήμουν καθαρά εγώ. Είναι αρχή μου… όχι ντε και καλά η σωστή, αλλά αρχή μου, να μη δημοσιεύω επιστολές που μου στέλνονται στο Viber και τα κινητά. Ο πρόεδρος του Α.Ο Σύρου αρέσκεται σε τέτοιου είδους επικοινωνίες, τον αγαπάω, τον εκτιμάω, αλλά όπως του εξήγησα και τηλεφωνικός δεν μπαίνει στην σελίδα του 24. Αν θέλει να πιούμε καφέ …ναι. Στο Viber το κανονίζουμε. Όταν μιλάμε για επίσημη επιστολή αποχώρησης του ιστορικότερου σωματείου των Κυκλάδων, το θέλω σε μέιλ. Επίσημο. Δεν είναι λάθος οι συνάδελφοι που το έβαλαν (καλά έκαναν-προς Θεού), πείτε με κομπλεξικό… αλλά έτσι λειτουργώ. Αυτός ήταν και ο λόγος, που χθες είχα την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί του για να μου πει δυο λόγια για το τι… έγινε, πριν πω εγώ σήμερα δυο λόγια για το τι… έγινε και ο Α.Ο Σύρου δεν υπάρχει πια. Ναι… Δεν υπάρχει πια.

Καταρχήν από τις αρχές Ιουνίου είχα γράψει, πως αν δεν υπάρξει Γ Εθνική, δύσκολα θα υπάρξει και Α.Ο Σύρου. Δεν ήμουν μάντης, ούτε καν… καλός δημοσιογράφος. Απλά είχα μιλήσει με τους περισσότερους παίκτες, που οι ίδιοι μου μετέφεραν την απογοήτευση τους, για το γεγονός ότι ο κόπος της ανόδου θα πάει στον «κάδο των αχρήστων». Έβλεπα στα βλέμματα των παικτών, πως δύσκολα θα βρουν τη δύναμη να φορέσουν ξανά την ίδια φανέλα. Έτσι και έγινε.

 

Επιστράτευσε Ξενικάκη-Βαρθαλίτη αλλά έφαγε «πόρτα»

Μέσα στις πονηρές σκέψεις του «σατανικού» και «επικίνδυνου» αυτού ανθρώπου , ήταν ο αντικαταστάτης του Γιώργου Ρούσσου να είναι άτομο κοινά αποδεκτό από την πλειοψηφία των Συριανών παικτών. Αυτός ήταν ο λόγος που κυνήγησε Ηλία Ξενικάκη και Μάκη Βαρθαλίτη, ανθρώπους ιδιαίτερα αγαπητούς στους Συριανούς ποδοσφαιριστές  και φυσικά καλούς προπονητές, βάση έργων και αποτελεσμάτων ως τώρα.

Οι «πόρτες» που έκλεισαν από τους Συριανούς τεχνικούς, ήταν η οριστική «ταφόπλακα» της ομάδας, που γνώριζε πως για να κατέβει πλέον στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να ντυθούν ποδοσφαιριστές Φώσκολος και Ραουζαίος. Μέχρι και την «πόρτα» των Δημήτρη Μαραγκού, Λεονάρδου Πρίντεζη και Γιώργου Παπαδάκη (με επιφύλαξη το γράφω), χτύπησε ο Γιώργος, που τους ζήτησε να επιστρέψουν στην ενεργό δράση για χάρη του Α.Ο.Σ. Όχι Γιώργο. Όταν τους είχες, δεν τους εκτίμησες. Στη ζωή όλα πληρώνονται…

Ο Α.Ο Σύρου κάνει ένα μικρό διάλειμμα 

Διαφωνώ με το σκεπτικό Φώσκολου, που κάνει λόγο για μικρό διάλειμμα πριν από την μεγάλη επιστροφή. Μπορεί η «ΧΗΜΕΙΑ» να ήταν καλή με τον Άγιαξ και το Ρούσσο, μπορεί στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ να είναι άριστος, μεταφέροντας με ακρίβεια τα μηδενικά με τα ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να χτιστεί μια καλή ομάδα, μπορεί στην ΙΣΤΟΡΙΑ τα πηγαίνει περίφημα καθώς δεν ξεχνά τους παλαιότερους (π.χ Μάρκο Ρούσσο), ωστόσο ο Α.Ο Σύρου δεν είναι ΣΧΟΛΕΙΟ για να κάνει διάλειμμα στους «μαθητές». Μετά από κόπους και θυσίες, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει επιτέλους την εμπιστοσύνη του κόσμου, που γύρισε στο γήπεδο για να στηρίξει την περσινή προσπάθεια. Πλέον… ο κόσμος θα ξανάρθει μόνο σε παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Γ κατηγορίας. Σε κανένα άλλο.

Τον ζηλεύουν και του κάνουν «πόλεμο»

Αυτό ήταν το «σλόγκαν» που καθιέρωσε ο «αγαπητός σε όλους» πρόεδρος του Α.Ο Σύρου για να απαλλαγεί από τις ευθύνες του, χωρίς όμως να καταθέσει δημόσια τι ακριβώς «πόλεμο» του έκαναν για να μάθουμε και εμείς. Λίγο παρακάτω βέβαια, επειδή το «οξυγόνο» αυτό που παίρνει, βγάζει και τον άλλο «χαρακτήρα» (δεν ξέρω αν το γνωρίζεται), ο ίδιος που μιλάει για «πόλεμο», προσπαθεί για δικά του συμφέροντα (ξέρει εκείνος) να λειτουργήσει προς όφελος του Άγιαξ και να βλάψει το Συριανό σωματείο που ονομάζεται Πάγος.

Η κρυφή φωτογραφία με Δημήτρη Βαμβακούρη (δείτε εδώ), ήταν η σημερινή πρόταση του Φώσκολου, (χθες αρνήθηκε ότι σχετίζεται με τον Αγιαξ) στον αθλητή, προκειμένου να το σκεφτεί καλύτερα, κάτι που απέδωσε καρπούς. Θα ξαναγυρίσω στο θέμα των παικτών τις επόμενες ημέρες. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν όλοι τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος της καρδιάς μας στους αθλητές για να μη φορέσουν τη φανέλα του Πάγου.

Του έφταιξε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Μέσα από τις φτηνές δικαιολογίες της μη συμμετοχής του Α.Ο Σύρου  στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος. Μικρό το πρωτάθλημα, καθώς τελειώνει για τις μισές ομάδες τον Γενάρη, ήταν η επίσημη απάντηση του Γιώργου Φώσκολου. Καλό ή κακό; Από την στιγμή που ο Α.Ο Σύρου δεν έχει λεφτά και διοίκηση, μάλλον τον βόλευε να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα μικρό (όπως λέει), παρά να σηκώσει «λευκή πετσέτα» και να πάρει τον «δρόμο για τα αποδυτήρια». Η διάρκεια 9 μηνών θα ήταν καταστροφική για την ομάδα και όχι ένα μικρό τρίμηνο πρωτάθλημα γι αυτόν, όπως τόνισε στις δηλώσεις του. Στην τελική, καλό είναι ο Φώσκολος να μας αφήνει «παραγγελία» τι πρωτάθλημα θέλει… να το κανονίσουμε.

Ξαναγυρνάμε πίσω και να κλείσουμε  με κάποιες ερωτήσεις

Γιατί δεν αποχώρησε από την ομάδα όταν έπρεπε προκειμένου ο Α.Ο Σύρου να μην είχε αυτό το αποτέλεσμα;

Γιατί έφτιαξε «εικονικό ψηφοδέλτιο» την στιγμή που τα μισά άτομα της (νέας) διοίκησης ήταν σχεδόν σίγουρο πως δεν μπορούν (λόγο φόρτου εργασίας) να προσφέρουν;

Γιατί πληρώνει 3 αθλητές προκειμένου να παίξουν στην ομάδα της αρεσκείας του;

Σε ποιον ποδοσφαιριστή δείχνει διατεθειμένος να κόψει την μπάλα, αν επιμείνει να θέλει να αγωνιστεί στον Πάγο;

Ποιος πραγματικά πήρε την απόφαση να σβηστεί από τον ποδοσφαιρικό «χάρτη» του όνομα του Α.Ο Σύρου;

Ερωτήματα που σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα μας απασχολήσουν.

Να περάσουμε λίγο στα σοβαρά και τον Πανθηραϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Αρχοντάκη συνεχίζει την προετοιμασία της και τα φιλικά παιχνίδια ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Αποτελέσματα δεν θα σχολιάσουμε, καθώς τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται μόνο για τους προπονητές και κανέναν άλλον. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο όμιλος που θα «πλασαριστεί» φέτος η ομάδα της Σαντορίνης, αλλά με τις μέχρι τώρα κινήσεις και την σοβαρή προετοιμασία, ανεξαρτήτου θέσεως που θα πάρει, νομίζω πως θα είναι από τους πρωταγωνιστές. Ευτυχώς που στις Κυκλάδες έχουμε αυτή την ομάδα, που σε γενικές γραμμές δεν παίζει για την Σαντορίνη, αλλά ολόκληρο το Νομό μας.

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου (1-2/4)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου (1-2/4) ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ BIOCLEAN 2022-2023 (4η φάση) Αγώνας …