Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ AJAX ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Απάντηση με ανακοίνωση, έδωσε ο Ajax Σύρου σχετικά με το θέμα έξωσης και χρεών προς την ΕΠΣ Κυκλάδων. Πιο αναλυτικά:

 

Με αφορμή το «μπαράζ» δημοσιεύσεων σχετικά με το γήπεδο της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και την εμπλοκή του “Ajax Σύρου” στο θέμα αυτό, το Δ.Σ. του σωματείου θέλει να τονίσει τα παρακάτω, καθόσον, αντίθετα προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν ρωτήθηκε ποτέ και δεν κλήθηκε να εκφράσει την άποψή του επί του ανακύψαντος ζητήματος:

Στην συγκεκριμένη περίπτωση διαβάσαμε, με έκπληξη, αναρτημένα σε ορισμένα site δημοσιεύματα που λαμβάνουν ευθέως θέση υπέρ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και σε βάρος του Σωματείου μας στο θέμα του «χρέους» μας προς την πρώτη για τη χρήση του δημοτικού (;) γηπέδου ποδοσφαίρου και μάλιστα στα δημοσιεύματα αυτά διατυπώνονται ισχυρισμοί, κρίσεις και χαρακτηρισμοί όπως: «Γιατί να πληρώνουν μόνο δύο ομάδες; Δεν υπάρχει ισονομία λένε οι άλλοι σύλλογοι που καταβάλουν μέχρι το τελευταίο ευρώ στην ΕΠΣ και σ’ αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα, ουσιαστικά το γήπεδο συντηρείται μόνο από δύο ομάδες, τον ΑΟΣ και τον ΝΕΟ ΑΟΣ, όπως μας δήλωσαν».

Επειδή, λοιπόν, απ’ ό,τι φαίνεται οι υπεύθυνοι των εν λόγω site είχαν τη δυνατότητα να ερωτήσουν τη γνώμη των άλλων σωματείων για το ζήτημα, εκτός φυσικά από το δικό μας, το οποίο είναι και το άμεσα αρμόδιο επί του θέματος.

            Επειδή η τακτική αυτή είναι προδήλως αντίθετη με οποιαδήποτε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και καθήκοντος (ο δημοσιογράφος οφείλει να ερευνά σφαιρικά και απ’ όλες τις πλευρές κάθε θέμα και δεν επιτρέπεται να πάρει θέση επ’ αυτού, τηρώντας την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά του), αισθανόμαστε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε στο φίλαθλο κόσμο τα παρακάτω.

 

1.      Το σωματείο μας, με την επωνυμία “Ajax Σύρου”, τα δύο τελευταία χρόνια και με την προηγούμενη επωνυμία του «Νέοι Ολυμπιακού Σύρου» δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ προς τρίτους. Όποιος έχει να πει κάτι το αντίθετο, τον καλούμε να παρουσιάσει ό, τι αποδείξεις έχει στη διάθεσή του.

 

2.      Σχετικά με την χρήση του γηπέδου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων το σωματείο μας έχει καταβάλει τα πέντε τελευταία χρόνια το ποσό των 14.500 ευρώ, ενώ κατά την διάρκεια της δεκαετούς παρουσίας του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Κυκλάδων έχει καταβάλει προς την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων πάνω από 20.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι υπερβολικά αν συγκριθούν με τις υπηρεσίες που μας παρέχονται.Πάντως, ως προς το ερώτημα, ποιος είναι ο κύριος οικονομικός «αιμοδότης» του γηπέδου, νομίζουμε ότι δε χρειάζεται περαιτέρω απάντηση. Τα χρηματικά ποσά που έχουν καταβάλει στην Ε.Π.Σ. για τη χρήση του «δημοτικού» γηπέδου ποδοσφαίρου όλα μαζί τα άλλα σωματεία, που το χρησιμοποιούν, δεν φθάνουν ούτε το μισό από το ποσό που έχει καταβάλει το σωματείο μας.

Πράγματι, σχετικά με την χρήση της περιόδου 2012-2013 και με τη φετινή χρήση υπάρχει από μέρους μας ένα υπόλοιπο προς την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και αυτό γιατί υπήρχε μία παρανόηση σχετικά με τον χώρο που είχαμε ζητήσει να μας παραχωρηθεί ώστε να στεγαστεί, έναντι ενοικίου, το σωματείο μας. Μετά από συνάντηση που έγινε χθες με τον Γεν. Γραμματέα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, κ. Χωριανόπουλο, λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και δόθηκε λύση στο ζήτημα.

Το γήπεδο της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων πράγματι έχει προβλήματα, τα οποία έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Τα παρουσιάσαμε πρόσφατα και στο παρελθόν στους αρμόδιους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τους καλούμε να δώσουν λύση άμεσα για το καλό του Συριανού ποδοσφαίρου.

 

3.       Καλούμε τα διάφορα site που καταπιάστηκαν με το θέμα ν’ ανασκευάσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την χρήση των εκφράσεων όπως: «πρωταθλητές στα χρέη».

 

Η λάσπη που ρίχνουν «στον ανεμιστήρα» κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων, δεν μας αγγίζει. Αντί να προβάλλεται η τεράστια επιτυχία του Ajax Σύρου και να καλείται ο φίλαθλος κόσμος του νησιού να στηρίξει την προσπάθειά μας, χρησιμοποιούνται –δυστυχώς- μέθοδοι του παρελθόντος προκειμένου να υπονομευθεί το τεράστιο επίτευγμα μίας ομάδας με μόλις δύο χρόνια ζωής, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο χρειάζεται οπωσδήποτε και επειγόντως βοήθεια απ’ όλους! Την προσπάθεια αυτή ασφαλώς μπορούν να συνδράμουν και τα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης προβάλλοντας ό, τι αξιόλογο και υγιές συντελείται. Στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Ajax Σύρου αγωνίζονται περίπου 150 αθλητές ηλικίας από 5 έως 35 ετών. Την υποστηρίζουν τουλάχιστον 600 άτομα. Την προσπάθεια της βοηθούν επιχειρηματίες, επιστήμονες και απλός κόσμος που συνεισφέρει οικονομικά και αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του. Αυτό είναι υγεία και όχι τα κατά παραγγελία και εντολή δημοσιεύματα που απηχούν απαρχαιωμένες και ξεπερασμένες αντιλήψεις κάποιων, οι οποίοι κινούνται από ιδιοτελή κίνητρα!

 

 

Το Δ.Σ. του Α.Σ. «AjaxΣύρου»

 

{facebookpopup}

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12) Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BLUE STAR FERRIES – 1ος ΟΜΙΛΟΣ …