«Η ΣΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

ΤΟΥ: ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Η τρεις συνεχόμενες χρονιές (2012, 2013, 2014) πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τένις, η 25χρονη Συριανή Αγνή Στεφάνου μίλησε στο syros-sports

για την ενασχόλησή της με το άθλημα για την πορεία της και φυσικά για την ιδιαίτερη πατρίδα της.

 

Πως ξεκίνησε η σχέση σου με το τένις;

«Βασικά είχα ξεκινήσει την ενασχόλησή μου με το μπαλέτο, στην συνέχεια έκανα μαθήματα κολύμβησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα πολύ με τον υγρό στίβο και δη με το πόλο, στο μπάσκετ δεν είχα στην συνέχεια την απαιτούμενη ανάπτυξη, οπότε κατέληξα στο τένις σε ηλικία 10 ετών και από τότε το αγάπησα. Στην αρχή όντας μέλος της Ηλιούπολης πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και παρέμεινα στον όμιλο μέχρι τα 16 μου χρόνια. Στην συνέχεια αναγκάστηκα να σταματήσω καθώς έπρεπε να κάνω επέμβαση στον αγκώνα ενώ ήθελα και μία εναλλακτική, οπότε σπούδασα στην ΑΣΣΟΕ όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου».

Επόμενος σταθμός της καριέρας σου ήταν ο όμιλος Φιλοθέης. Πως προέκυψε η συνεργασία;

«Μου έδωσε κίνητρο ο τότε προπονητής του ομίλου Βάρης και νυν προπονητής μου στον Α.Ο. Φιλοθέης Σταύρος Μιχαλόπουλος κατά την διάρκεια ενός τουρνουά στην Βάρη που είχα πάει να δω σε ηλικία 21 ετών. Μου είχε πει γιατί έχεις σταματήσει; Θα πας 35 ετών και θα είσαι σε ένα γραφείο. Γενικότερα μου είπε πράγματα που μου τόνωσαν την ψυχολογία μου. Ετσι έμεινα ένα χρόνο στην Βάρη και μετά με μεταγραφή στην Φιλοθέη. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω πολύ και τον φυσιοθεραπευτή μου, Σταμάτη Καβακάκη που είναι ο καλύτερος και τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια».

 

Τα τρία τελευταία χρόνια παίρνεις στο σπίτι σου το πρωτάθλημα…

«Είναι πάντα πολύ όμορφο και πολύ σημαντικό να κερδίζεις το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και χαίρομαι πολύ για αυτό. Την πρώτη φορά σκεφτόμουν πολύ πως ήθελα να το πάρω και μάλιστα ήταν στον τελικό απέναντι στην Γερασίμου από την οποία είχα χάσει παλιότερα. Βέβαια το θέμα είναι ότι όπως και σε άλλους τομείς που υπάρχουν προβλήματα, η ομοσπονδία τένις δεν δίνει χρηματικό έπαθλο. Πάντως η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική. Πλέον δεν νιώθω άγχος. Χρόνο με τον χρόνο βελτιώνομαι και σίγουρα παίζουν ρόλο οι εμφανίσεις στο εξωτερικό. Οι εμπειρίες είναι διαφορετικές. Οπως στα τουρνουά που έχω αγωνιστεί στην Μαδρίτη. Γενικότερα οι αγώνες στο εξωτερικό βοηθούν ώστε να γίνεις πιο υπεύθυνος και να ωριμάζεις μέσα από τα προβλήματα που πρέπει εσύ να λύσεις. Ετσι νιώθω και έτσι πιστεύω».

Στην Σύρο πηγαίνεις τακτικά;

«Ο πατέρας μου κατάγεται από την Σύρο και πηγαίνω κάθε καλοκαίρι στο νησί. Το αγαπώ πολύ. Η Σύρος είναι στην καρδιά μου και κάθε φορά που πηγαίνω ανοίγουν τα γήπεδα ώστε να προπονηθώ και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Σπύρο Μουζακίτη. Ολοι μου έχουν φερθεί τέλεια και τους ευχαριστώ όπως φυσικά και τους γονείς μου και την αδελφή μου που πάντα με στηρίζουν σε ό,τι κάνω 100%».

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/7)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/7) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …