«ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ»

Ο Δημήτρης Κάμπαξης είναι γνωστός στα ποδοσφαιρικά στέκια των Κυκλάδων και όχι μόνο αφού αγωνίστηκε στον Αστέρα Σύρου, την Ιωνία Χανίων, τον ΑΟ Σύρου και τον Φοίνικα. Σαν προπονητής εργάστηκε επί 17 συνεχόμενα χρόνια στις ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων. Από το 2002 έως σήμερα αφιερώνει το χρόνο του και προσφέρει πολύτιμο έργο στην ακαδημία Σύρος 2002 που είναι και υπεύθυνος της εκπαίδευσης.

Του Θοδωρή Κουμπαράκη
Με αφορμή τη νέα προσπάθεια συνεργασίας των ακαδημιών του νησιού μας που ανακοινώθηκε στα Μ.Μ.Ε πριν λίγες μέρες , μίλησε στο logotypos.grκαι στο ΛΟΓΟ των Κυκλάδων και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ακαδημία ποδοσφαίρου Σύρος 2002, το πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών που θα διεξαχθεί στη Σύρο αλλά και για το ποδόσφαιρο, γενικότερα, στο νησί μας.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να δημιουργήσετε ακαδημία ποδοσφαίρου και να αφιερώσετε πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή σας;
Καταρχάς, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας. Η μεγάλη μου αγάπη για το ποδόσφαιρο και τα παιδιά με ώθησε ώστε να σκεφτώ κάτι σχετικό με αυτά και να υλοποιήσω την ιδέα μου μετά από πάρα πολλές δυσκολίες. Η έλλειψη σωστής υποδομής, η εκπαίδευση και η αθλητική διαπαιδαγώγηση γενικότερα στα σωματεία με οδήγησαν να ασχοληθώ ενεργά.

Η ακαδημία Σύρος 2002 παίρνει μέρος σε επίσημα πρωταθλήματα; Πόσα τμήματα ηλικιακά απασχολεί;
Η ακαδημία μας συμμετέχει με επιτυχία στα επίσημα πρωταθλήματα κατηγορίας παίδων και νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ακόμα διαθέτει και τμήματα bambini, projunior, juniorκαι προπαιδικό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αθλούνται μαζί μας περίπου 90 παιδιά.

 

Ποιοι είναι οι συνεργάτες και το επιτελείο σας; Που προπονείστε;
Η ακαδημία μας διαθέτει πτυχιούχους γυμναστές, προπονητές αλλά και εμπειρικούς που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και αυτό που κάνουν. Είναι ο Δημήτρης Ζαγκούλης- γυμναστής, ο Άκης Μπάιλας –προπονητής uefac, ο Λεωνίδας Λώλης –Προπονητής και προπονητής τερματοφυλάκων ο Γιώργος Λοΐσιος.
Οι προπονήσεις της ακαδημίας γίνονται στο γήπεδο της Άνω Σύρου και με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τις φιλότιμες προσπάθειές τους να κρατάνε το χώρο καθαρό και περιποιημένο.

Οι σχέσεις σας με τα παιδιά και τους γονείς τους ποιες είναι;
Στα χρόνια που υπηρετώ την ακαδημία οι σχέσεις της ακαδημίας με τα παιδιά και τους γονείς τους είναι άριστες και συνεργαζόμαστε υποδειγματικά για το καλό των παιδιών. Ειλικρινά, τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

 

Αναλάβατε τη θέση του ενός εκ των δύο τεχνικών διευθυντών της Ελίτ ακαδημίας. Πώς βλέπετε την προσπάθεια αυτή μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα που ανακοινώσατε;
Αν δεν πίστευα σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν θα είχα ασχοληθεί. Ευελπιστώ να δούμε καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρό μας αν όλοι δουλέψουμε σκληρά και έχουμε υπομονή. Πράγματι χρειάζεται πίστωση χρόνου. Θα στηρίξω την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η ελίτ ακαδημία αποτελεί κίνητρο και διαφήμιση για τις υπόλοιπες ακαδημίες. Για να μην κουράσω σας λέω ότι ξεκινάμε την προεπιλογή επίλεκτων το 2015 και μέσα σε βάθος πενταετίας θα διαθέτουμε και τμήμα που θα συμμετέχει στο αντρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Υπάρχει περίπτωση η πρώτη επίσημη συμμετοχή να πραγματοποιηθεί την περίοδο 2017-2018. Να προσθέσω ότι από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ τμήματα της παιδικής και εφηβικής ομάδας του νεοσύστατου πια σωματείου. Θα σας ενημερώσω για τα παραπάνω στο άμεσο μέλλον με περισσότερα στοιχεία.

 

Το καλοκαίρι θα διεξαχθεί στη Σύρο το 10ο τουρνουά ποδοσφαίρου κυκλαδίτικων ακαδημιών.
Πόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός είναι;
Στις 19,20 και 21 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ένα σπουδαίο και επιτυχημένο καθόλα αθλητικό γεγονός. Η ΑΠ Σύρος 2002 θα το φιλοξενήσει και θα το διοργανώσει με συνδιοργανωτές το Δήμο Σύρου –Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Θα συμμετέχουν 16 ακαδημίες με περίπου 500 παιδιά. Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρχουν συνοδοί, γονείς, φίλαθλοι, πολύς κόσμος.
Εύχομαι το νησί μας να εκμεταλλευτεί αυτό το αθλητικό γεγονός και από την τουριστική του πλευρά. Η Ερμούπολη και η Σύρος διαθέτουν σπάνιες ομορφιές.

 

Σε τι επίπεδο θεωρείτε ότι βρίσκεται το ποδόσφαιρο στο νησί μας; Μπορούμε στο μέλλον να δούμε ομάδα μας σε εθνικό πρωτάθλημα;
Για να παρακολουθήσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να πούμε ότι το επίπεδο είναι καλό θα πρέπει το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Στη Σύρο υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και επιτέλους οι παράγοντες των ομάδων πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη και να στηριχτούν στις ακαδημίες του νησιού μας. Θεωρώ ότι μπορούμε σε λίγα χρόνια να διαθέτουμε ομάδα σε εθνική κατηγορία και μάλιστα να στηρίζεται σε ντόπιους ποδοσφαιριστές. Στο οργανόγραμμα της συνεργασίας των 5 ακαδημιών υπάρχει και αυτό.

Ο Δημήτρης Κάμπαξης από μικρό παιδί αγάπησε το ποδόσφαιρο, το υπηρέτησε και το υπηρετεί με συνέπεια και προπάντων χωρίς μεγάλα λόγια. Η πολλή δουλειά, η συνεχής επιμόρφωση πίστευε και πιστεύει ότι θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο στο χώρο του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να είναι δυνατός και να συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις του στα μικρά παιδιά από όποιο πόστο και αν του ζητηθεί. Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.

 

Πηγή: logotypos.gr

Check Also

Φιλικό παιχνίδι στην Πάρο για το Κ6 της Ελλάς Σύρου (Φωτο)

Φιλικό παιχνίδι στην Πάρο για το Κ6 της Ελλάς Σύρου (Φωτο) Το Κ6 της Ακαδημίας …