Καθυστερούν τη συμφωνία ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ αλλά συγκλίνουν στους τέσσερις ξένους

Καθυστερούν τη συμφωνία ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ αλλά συγκλίνουν στους τέσσερις ξένους…

Νέα παράταση πήρε η… αναμενόμενη συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τον αριθμό των ξένων αθλητών που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της volley league 2018-19 ωστόσο αθλητές και λίγκα φαίνεται να συγκλίνουν στο αριθμό των τεσσάρων ξένων ανεξάρτητα από το εάν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή εκτός.

Το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral συνάντηση μεταξύ των προέδρων της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και του ΠΑΣΑΠ Βασίλη Μηνούδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και διεθνείς αθλητές της Εθνικής ανδρών που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Coral. 

Η συζήτηση μεταξύ των τριών προέδρων έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν κυρίως το επαγγελματικό βόλεϊ, τις σχέσεις εργασίας αθλητών, την ασφάλεια τους, τους ελέγχους των ΤΑΑ, την διάρκεια των συμβολαίων των αθλητών αλλά και του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Volley League Πάμε Στοίχημα 2018-19. 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ επιφυλάχθηκε να δεσμευτεί με συμφωνία και ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει τις προτάσεις του.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος τόνισε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα του αριθμού των ξένων έτσι ώστε τα σωματεία να γνωρίζουν τον σχεδιασμό τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα και νέα συνάντηση όπου αναμένεται να κλειδώσει και η συμφωνία για τον αριθμό των ξένων στο νέο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣΑΠ εστίασε το ενδιαφέρον του στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων, στην ασφάλιση των αθλητών στον ΕΟΠΥΥ και στην εξόφληση των χρεών των ΤΑΑ. Οταν συζητήθηκε το θέμα των ξένων ο ΠΑΣΑΠ έκανε ένα βήμα πίσω στη διαπραγμάτευση αφήνοντας την θέση των τριών ξένων. Συζητάει τους τέσσερις ξένους ανεξάρτητα εάν προέρχονται από την ΕΕ ή εκτός ΕΕ και να μην υπάρχει πέμπτος ξένος όπως ίσχυε τη σεζόν 2017-18.

Πηγή :
volleynews.gr

Check Also

Φοίνικας Σύρου: Ανακοίνωσε τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου της ομάδας

Φοίνικας Σύρου: Ανακοίνωσε τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου της ομάδας Ο Φοίνικας Σύρου ανακοίνωσε τα …